Hírek

Esőáztatta Herényi Virágút

2011. május 10., 08:53
Az eső ellenére több ezer látogatója volt a Herényi Virágút programsorozatnak. Sokan már a reggeli vásárnyitóra időzítették virágos bevásárlásukat. A 9. alkalommal megrendezett virágúton idén mintegy 120 önkéntes dolgozott.
Esőáztatta Herényi Virágút

Marton Zsolt alpolgármester a Virágút ünnepélyes megnyitóján azt mondta, a Herényi Kulturális és Sportegyesület által szervezett programsorozat mára túllépte a városhatárt. A virágba borult városrészbe a korábbi tapasztalatok alapján 15 ezer látogatót vártak. A hideg és az eső azonban keresztülhúzta a számításokat. Sokan viszont a Herényi Virágútra időzítik a tavaszi bevásárlásukat, ettől pedig az eső és a hideg sem térítette el őket.

Geröly Flóriánné
Körülnéztünk a piacon, meg mindenhol, de mondom, várjuk meg a rendezvényt. De megtaláltuk, amit akartunk.

Schermann Károlyné
Elsősorban sziklakerti és más egynyárit, örökzöldekből is nagy a választék.

A Bertalanffy utcától a Béke térig pakoltak ki a kiállítók, köztük a helyi kis kertészetek.
Szekér Tamás elnök, Herényi Kulturális és Sportegyesület
Most már 120-130 kiállító van. Ha kicsit ingadozik is a számuk, mindig 30 fölött van a kertészetek száma is most már.

Sőbér Csaba termelő
Szombathelyi termelők vagyunk. Köszönjük, hogy jöhetünk. A virágosoknak ez egy ünnep, hogy kipakolhatunk. Örömmel jövünk, ha hívnak bennünket.

Az időjárás idén nem kedvezett a Virágútnak, de még így szép számú látogató járta végig. A szervezők egyéb kísérőprogramokkal, például koncertekkel, kiállítással, táncbemutatóval is igyekeztek az érdeklődők kedvében járni.