Hírek

Érmekkel tértek haza a szombathelyi párbajtőrözők

2012. június 08., 17:33

A diákolimpia országos döntőjéről érmekkel, míg a kadett országos bajnokságról értékes helyezésekkel tértek haza a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözői. A klub versenyzői közül többen is bekerültek korosztályuk válogatott keretébe.

Érmekkel tértek haza a szombathelyi párbajtőrözők

Két hét alatt két jelentős versenyen léptek pástra a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözői. A Szolnokon megrendezett diákolimpiai országos döntőről két  éremmel tértek haza. A legfényesebb medált Szabó Viktória nyerte, aki a III. korcsoportos lányok között bizonyult a legjobbnak.

Szabó Viktória versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
Sikerült megnyernem. Szolnokon volt a III. korcsoportos döntője. Negyvenegy induló közül sikerült nyernem. Nem volt egyszerű. Csoportkör volt, ahol sikerült veretlenül végeznem.

Bakos Bálint a diákolimpián ezüstérmet nyert a IV. korcsoportban. Ezt követően Békéscsabán indult a kadett országos bajnokságon, ahol végül az ötödik helyet sikerült megcsípnie. Bakos Bálint számára nem volt nehéz kérdés az, hogy melyik sikerét tartja értékesebbbnek.

Bakos Bálint versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
Mindenképpen ezt az ötödik helyezést, hiszen ez egy országos szintű verseny volt és mindenki ott volt, aki a nagyobbak közül számít. Nem volt egyszerű feladat, mivel sok jobb ranglista helyezésű volt ezen a versenyen.

Bakos Bálint még csak serdülő korosztályú versenyző, így a kadettek között elért sikerét az edzője, Patócs Zsolt is nagyra értékeli.

Patócs Zsolt vezetőedző, Szombathelyi Vívóakadémia
Mindenféleképpen a dícséret hangján kell szólni Bakos Bálintnak az ötödik helyezéséről. Ő ebbe a korosztályba most fog átlépni. Tehát ő ebben az évben még serdülő korú. Ennek ellenére sikerült döntőbe jutni. Egy ilyen országos versenyen jó eredményt elérni, mindenkinek ez a vágya, álma. Nagyon örültem neki, hogy sikerült.

A Békéscsabán megrendezett kadett országos bajnokságon még egy csapat hatodik helyezést is begyűjtött a Szombathelyi Vívóakadémia. A Szabó Bence, Nárai Márk, Bakos Bálint alkotta trió 14 együttes közül zárt hatodikként. A klub  versenyzői közül többen is bekerültek korosztályuk válogatottjába.