Hírek

Eredményesen szerepeltek az utóbbi két hétben a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői

2013. február 15., 16:57

A korosztályos országos bajnokságról és az Olimpici sorozat budapesti viadaláról is érmekkel, értékes helyezésekkel  tértek haza. A jó eredményeknek köszönhetően a ranglistán is előre léptek a sportolók.

Eredményesen szerepeltek az utóbbi két hétben a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői

Hetek óta jó formában versenyez Szabó Viktória. A Szombathelyi Vívóakadémia fiatal sportolója a korosztályos országos bajnokságon a kadettek között harmadik, a juniorok mezőnyében  nyolcadik lett. Az Olimpici sorozat fővárosi állomásán az újonc lányok vetélkedésében pedig bronzérmesként zárt. 

Szabó Viktória vívó, Szombathelyi Vívóakadémia SE
"Mindenképpen az országos bajnokságon elért 3. és 8. helyezés életem legjobb eredménye. Tényleg életem legjobb versenye volt. Mindenképpen azt tartom fontosabbnak. De az Olimpici 3. helyezésemnek is nagyon örültem."

Az Olimpici Grand Prix versenyén a serdülő fiúk mezőnyében 65-en léptek pástra. A szombathelyi Horváth Mátyás remek vívással verekedte be magát a legjobb  négy közé, ahol végül harmadik lett.

Horváth Mátyás vívó, Szombathelyi Vívóakadémia  SE
"A nyolc közé egyenes ágon jutottam. Nem kaptam ki egyszer sem. Aztán a négy között sajnos kikaptam egy olyan vívótól, akit máskor megvertem már öt tussal. Haza felé elég boldog voltam, mert több mint 20 helyezést ugrottam előre a ranglistán és ez most elég jól jött nekem."

A Szombathelyi Vívóakadémia sportolóira  a következő hetekben is jelentős feladatok várnak. Győrffy Kristóf és Szabó Bence junior világkupa versenyen indulhat, azt követeően pedig újabb Olimpici viadalon szerepelhetnek Patócs Zsolt tanítványai.