Hírek

Eredményesen szerepeltek a szombathelyiek a mezei futó diákolimpia országos döntőjében

2013. május 09., 19:30

Összesen öt éremmel tértek haza. Ezek közül kettőt egyéniben, míg hármat csapatban nyertek.

Eredményesen szerepeltek a szombathelyiek a mezei futó diákolimpia országos döntőjében

Idén Gödöllőn rendezték meg a mezei futó diákolimpia III., IV, V. és VI. korcsoportjának országos döntőjét.  Minden korosztályban  kifejezetten népes mezőnyök álltak rajthoz:  volt olyan kategória, melyben 200 fölött volt az indulók száma. Így az az öt érem, melyet a szombathelyi iskolások nyertek több mint dicséretes teljesítmény. Egyéniben a legjobban Molnár Zita szerepelt, aki a lányok V. korcsoportjában végzett az első helyen.

Molnár Zita atléta, Orlay-iskola
“Az ellenfelek közül két lány volt, akikről tudtam, hogy jók lesznek. Úgy beszéltük meg, hogy az elején még nem futok el és kb 500 méter után futottam csak el. A dombon már bírtak velem jönni. Onnan a végéig már egyedül futottam. Szerintem jól ment.”

Csapatban is sikerült egy aranyérmet hazahozniuk a vasiaknak: a Bolyai-iskola  V. korcsoportos együttese bizonyult legyőzhetetlennek. Az ötösfogatból Kívés Blanka és Csébits Eszter ötödik diákolimpiai első helyezését gyűjtötte be.

Kívés Blanka atléta, Bolyai-iskola
“Már ötödszörre nyertünk. Én meg a Csébits Eszter már ötödször hozhattuk el az aranyérmet. Szinte már elvárták tőlünk, hogy dobogós helyen végezzünk. De azért nyomás nem volt rajtunk. Nem mondták, hogy ejnye-bejnye ha nem nyerünk.”

Remekül szerepelt egyéniben Kívés Bendegúz is, aki a fiúk VI. korosztályában lett ezüstérmes. Csapatban a Zrínyi IV. korcsoportos fiú gárdája másodikként, míg a Bolyai VI. korosztályos lány együttese harmadikként zárt. A szombathelyi mezei futók zöme a SZombathelyi Egyetemi SE-ben készült fel az országos döntőre, ahol Kívés István tanítványai.