MNB - 2
MNB

Hírek

Enyhe infarktust kapott Puskás Tivadar

2012. november 09., 14:05

A polgármestert csütörtökön délután megműtötték, állapota stabil, jól érzi magát, jelenleg a Markusovszky-kórházban fekszik. Még néhány napig pihennie kell, utána rehabilitáció vár rá, de amint lehet, újra munkába áll. Távollétében Marton Zsolt alpolgármester helyettesíti.

Enyhe infarktust kapott Puskás Tivadar
A polgármester csütörtökön reggel érzett először szúró fájdalmat a mellkasában, ám akkor még nem tulajdonított ennek komolyabb jelentőséget. Délutánra fokozódott a fájdalom, de a gyermektüdőgyógyász kongresszuson még megtartotta a nyitó beszédet. Ezután döntött úgy, hogy kivizsgáltatja magát. A kórházban Nagy Lajos vezérigazgató főorvos, kardiológus azonnali műtétet javasolt neki.
 
Szakály Gábor - koordinációs tanácsnok, Szombathely MJV
"Egy enyhe fokú infarktusa volt polgármester úrnak, hálistennek a műtéti beavatkozás sikerült, jól érzi magát, reggel voltam bent nála, beszélgetett, már a város ügyeivel akart foglalkozni, de természetesen még pihennie kell, ezt ő is tudja."
 
Egyelőre az ún. koronária őrzőben fekszik, utána rehabilitáció vár rá. A munka addig sem áll le, távollétében Marton Zsolt helyettesíti a polgármestert.
 
Szakály Gábor - koordinációs tanácsnok, Szombathely MJV
"Az elkövetkező napokban minden este fogunk konzultálni, a várost érintő fontosabb ügyekről beszámolunk, és ő szabja meg az irányokat. Az általános helyettese Marton Zsolt alpolgármester."
 
Telefonon és elektronikus levélben is számos üzenet érkezett a Városházára, amelyben jobbulást kívánnak Puskás Tivadarnak. A polgármester várhatóan rövid időn belül ismét munkába áll.