MNB - 2
MNB

Hírek

EMMInens

2013. augusztus 16., 17:02

Szülők és diákok számára állított össze tájékoztató kiadványt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tanévkezdő kisokos a tárcát jelölő betűszó alapján az EMMInens címet kapta, ám nem csak az eminenseknek segít.

EMMInens

Ezt a dokumentumot valamennyi iskola honlapján tanulmányozhatják-és le is tölthetik a pedagógusok,szülők és diákok. Az EMMInensben helyet kaptak az általános információk ugyanúgy, mint az idén bevezetett változásokat tartalmazó fontos tudnivalók.

Mándl Józsefné, igazgató, Gothard Iskola
A változások minden területét sikerült az új kiadványnak érintenie és korrekt átfogó információkat adni az iskolahasználók számra.Ez nagyon jó a szülőknek is, hiszen azt gondolom megnyugtatja őket, hogy itt igenis azon munkálkodunk, hogy minden rendben legyen és minden sokkal jobb legyen!

A szaktárca reményei szerint ebben a kiadványban minden érintett – az alsó tagozatosoktól egészen a jövőre ballagókig – megtalálja a válaszokat a tanévkezdés során felmerülő kérdéseire. Kérdés pedig akadhat számos, hiszen a köznevelési törvény nagyon sok új fejezete szeptember elsejével lép hatályba.

Fodor István, tankerületi igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Nyilván az új témakörökről jó a szülőket tájékoztatni, legyen szó a 16 óráig bent tartózkodásról vagy a mindennapos testnevelésről, a hit és erkölcs oktatás kérdéseiről -ezek mind a törvény következtében kerülnek bevezetésre, és ez az első év, hogy ez így fog végigmenni.

Az új tanév és a bevezetett változások miatt a Szombathelyi Tankerületi Igazgatóság feladatai is megszaporodtak, hiszen nemcsak fenntartóként de üzemeltetőként is gazdái most már a rájuk bízott intézményeknek. Az igazgatósághoz pedig 40 intézmény, bennük 2ezer pedagógus és 18ezer diák tartozik.