Hírek

Emlékezés Németh Pálra

2011. július 04., 15:14

Harmadik alkalommal tartottak emléknapot Németh Pál tiszteletére a Sugár úti Atlétikai Centrumban. A 2009. januárjában elhunyt mesteredző emlékének adózva ezúttal is több mint  száz tanítványa, tisztelője jelent meg az eseményen.

Emlékezés Németh Pálra

A Dobó SE és a Halmay Zoltán Hagyományörző Egyesület szervezésében megtartott Németh Pál emléknap az Aréna Savaria aulájában kezdődött, ahol ünnepélyes keretek között leleplezték Csonka Ernő festőművész alkotását, melyet barátjáról, a dobópápáról készített.

Horváth Vilmos elnök, Dobó SE
Általában azt szokták mondani, hogy az embereket, még az ismert és elismert embereket is sokszor elfelejti a hálátlan utókor. Úgy tűnik, hogy  Pali bácsi esetében erről nem beszélhetünk.


Az ünnepség további részében az egybegyűltek megtekinthették azt a kiállítást, melyet Német Pál műveiből állítottak össze. A későbbiekben pedig átadták azt a felújított versenydobóketrecet, amelyet a Dobó SE három elnökségi tagja saját kezüleg újított fel. Az emléknapon Lazáry Viktor  alpolgármester bejelentést is tett.

Lazáry Viktor alpolgármester, Szombathely MJV
A szombathelyi közgyűlés az idei évben már döntést hozott arról, hogy a jövőben Németh Pál mesteredzőről egy utcát nevezzünk el. Több más jeles szombathelyi sportolóról is, páldául Rajczy Imréről is. Egy olyan körzetet alakítottunk ki öt-hat utcával, ahol sportolóinkról nevezünk el utcákat.


Az alpolgármester elmondása szerint a Külső-Nárai utca mellett van egy olyan terület, ahol az utcák kialakítása már megtörtént, ám a névadásra még nem került sor. Ezen utcák egyike viseli majd a 2009-ben elhunyt dobópápa nevét.