Hírek

Elutazott a moszkvai világbajnokságra Pars Krisztián

2013. augusztus 08., 18:05

A Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője szombaton a selejtezőben, míg hétfőn a döntőben lép dobókörbe. Célja, hogy megszerezze a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét.

Elutazott a moszkvai világbajnokságra Pars Krisztián

Megtartotta utolsó edzését Szombathelyen Pars Krisztián. A Dobó SE kitűnősége a tréning után Bécsen keresztül elutazott Moszkvába, ahol szombaton megkezdődnek a XIV. Szabadtéri Atlétikai Világbajnokság versenyei. A szombathelyi sportoló remek formában van, egyértelmű célja, hogy megszerezze a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét.

Németh Zsolt vezetőedző, Dobó SE
“Nagyon bízom benne, hogy azt az eredményt, amit itt edzéseken nap mint nap produkál, most már hetek óta, azt legalább megismétli vagy felülmúlja. Ha ezt megdobja, azt a 80-82 métert, akkor elégedettek lehetünk. Úgy gondolom, hogy az már egy éremre biztosan jó. Akár a legfényesebbre is.”

Az előzetes várakozások alapján Pars Krisztián legnagyobb ellenfele a szlovén Primoz Kozmus,  a lengyel Pawel Fajdek, valamint a cseh Lukas Melich  lehet majd az orosz fővárosban. De amennyiben elindul, úgy a japánok világklasszisa, Kodzsi Murofushi is a szám nagy esélyesei közé tartozik majd.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
“Ilyenkor azt szokták mondani, hogy nem gondolkozok a versenyzőkben. Én magamban gondolkozok, hogy én meg tudjam valósítani azt, amit elterveztünk. Lehet azt is mondani, hogy a saját magam ellenfele vagyok. Hiszen ha nem tudom hozni azt az eredményt, amit várok magamtól, akkor teljesen mindegy, hogy az ellenfelek mit dobnak, én nem leszek elégedett és így nem lesz jó eredmény sem.”

A moszkvai atlétikai világbajnokságon a férfi kalapácsvetés selejtezőit szombaton rendezik. Azt még nem lehet tudni, hogy Pars Krisztián az “A”, avagy a “B” csoportban szerepel. Az viszont már biztos, hogy a döntőt magyar idő szerint hétfő déluán 18 óra 30 perctől  tartják majd meg.