Hírek

Elúszott nyaralás

2011. augusztus 26., 09:34
Hiába fizették be a nyaralni vágyók a pénzt egy szombathelyi utazási irodának, mégsem utazhattak. A kijelölt időpont előtt egy nappal ugyanis bejelentették, hogy gazdasági nehézségek miatt elmarad az út.  A rendőrség megindította az eljárást.
Elúszott nyaralás

Ez a szombathelyi házaspár ma indult volna kéthetes nyaralásra Törökországba, tegnap azonban az utazásközvetítő cég közölte velük, hogy mégsem mennek. Januárban foglalták le az utat. Akkor befizették az ár felét, július végén pedig a másik felét. Összesen 470 ezer forintot. Aztán vártak. Egy hete azonban mindennap bement az asszony az irodába érdeklődni, mikor kapják meg a repülőjegyet.

Nagy Lajosné

"Az ügyvezető azzal hitegetett, hogy úton van a csomag, biztos elkeveredett, de biztos megjön. Nyugodjak meg. Tegnap behívott az irodába, elém nyomott egy jegyzőkönyvet, hogy csődbe ment a cég, nem tudja teljesíteni az utazásunkat."

Így aztán se pénz, se utazás. Úgy tudjuk, a cég tavaly óta végelszámolás alatt van, erről viszont - bár kellett volna -, mégsem tájékoztatták ügyfeleiket. Az asszony feljelentette az irodát, és a fogyasztóvédelmi Békéltető Testülethez is fordult.

Kövesdi Zoltán ügyvéd, a Békéltető Testület elnöke azt mondja, a szabályok szerint az utazási iroda 20 napon belül csak akkor mondhatja fel a szerződést, ha igazolni tudja, hogy nem miatta hiúsul meg az utazás.

Dr. Kövesdi Zoltán elnök, Békéltető Testület

"Nekem egy utazási iroda csődjének tűnik. Végelszámolásnak, melynek során nem járnak el az ügyfelekkel tisztességesen. Halogatták a tájékoztatást, és hogy a cég nem tudja teljesíteni szerződéses kötelezettségét. "

Ha kiderül, hogy a második részlet befizetésekor, tehát júliusban sem volt már reális esélye a házaspár utaztatásának, akkor felmerülhet a csalás gyanúja is. Az ügyvéd azt tanácsolja, a házaspár azonnal jelentse be kárigényét az irodának. A garancia alapból, illetve az utazási biztosítékból kártalanítani kell az itthon maradt utasokat. Kerestük a szombathelyi utazási iroda ügyvezetőjét is, hogy megkérdezzük az ügyről. Telefonon először azt mondta, egyeztet az ügyvédjével, később egy írásos közleményt ígért, adásunkig azonban ez nem érkezett meg. Az iroda ajtaját pedig zárva találtuk.