Hírek

Eltiltott tornászok

2011. augusztus 22., 13:10

A Magyar Torna Szövetség fegyelmi bizottsága 2012. augusztus 31-éig minden a szövetség által delegált külföldi versenyen való részvételtől eltiltotta Csillag Tündét, a Szombathelyi Sportiskola tornásznőjét, valamint edzőit, Vízer Erzsébetet és Rácz Gábort.

Eltiltott tornászok

A sportemberek bűne az, hogy írásban tett nyilatkozatukban megtagadták a részvételt a tokiói világbajnokságon.

Idén októberben rendezik az olimpiai kvalifikációs tornász világbajnokságot Japán fővárosában, Tokióban. Az ázsiai országot márciusban sújtotta természeti és nukleáris katasztrófa. A Szombathelyi Sportiskola tornásza, valamint edzői lemondták a szereplést a versenyen, mert féltették az egészségüket. A szövetség fegyelmi bizottsága ezt a lépést egyéves eltiltással szankcionálta.

Dr. Csizmadia Attila ügyvéd
Múlt csütörtökön megkaptuk az írásba foglalt határozatot, amellyel szemben jogorvoslati kérelemmel fogunk élni. Másodfokon a Magyar Tornász Szövetség elnöksége fog eljárni. Benyújtottuk ezt a fellebbezést, amelyben eljárási hibákra hivatkoztunk illetve egyéb problémákra. Mert az álláspontunk az, hogy saját egészségük védelmében joguk volt ezt a nyilatkozatot megtenni.

A Szombathelyi Sportiskola az utóbbi években remek eredményeket ért el. Az ott folyó munka elismeréseként 2010-ben az ország legjobb sportiskolája lett. Így még inkább érhető az intézmény igazgatójának, Csillag Tünde edzőjének, Rácz Gábornak elkeseredése.

Rácz Gábor igazgató, Szombathelyi Sportiskola
A fegyelmi tárgyaláson a szavahihetőségünket kérdőjelezték meg. Egyik eredményt sem tudtuk volna elérni, hogy ha pedagógiailag  és emberileg rosszak vagyunk. Mert a szülők és az edző kollégák nem álltak volna mellénk.

Csillag Tünde idén tavasszal érte el pályafutása eddigi legjobb eredményét, amikor a berlini Európa-bajnokságon 8. lett talajon. Most viszont a határozat miatt nehezen talál motívációt magának.

Csillag Tünde tornász, Szombathelyi Sportiskola
Picit céltalan vagyok, de nagyon szeretek ide bejárni edzeni. Az edzők nagyon normálisak, a társaság is nagyon jó, mellettem állanak, bíztatnak.

Csillag Tünde, Vízer Erzsébet és Rácz Gábor továbbra is fenntartja álláspontját, azaz véleményük szerint egészségüket kockáztatnák, amennyiben kiutaznának a tokiói világbajnokságra.