Hírek

Először lépett pályára az Aréna Savariában a magyar futsal válogatott

2012. március 20., 16:32

A világbajnoki selejtezőkre készülő magyar futsal csapat 4:3 arányú győzelmet aratott Norvégia csapata ellen. A mérkőzésen pályára lépett az Admiral-Haladás VSE játékosa, Halmos Máté is.

Először lépett pályára az Aréna Savariában a magyar futsal válogatott

Először lépett pályára az Aréna Savariában a magyar futsal válogatott. Ebből adódóan népes publikum fogadta a norvégokkal meccselő nemzeti csapatot. Az első félidőben ragyogóan alakult a derbi, ugyanis Rábl, valamint Németh találatainak köszönhetően 2:0-ás vezetésre tett szert a magyar gárda. Szünet után viszont porszem került a mieink gépezetébe és csak Gyurcsányi 38. percben szerzett góljának köszönhetően sikerült nagy nehézségek árán 4:3-ra legyőzni az északi együttest. A mérkőzésen pályára lépett a szombathelyi Halmos Máté is.  

Halmos Máté labdarúgó, magyar futsalválogatott
Kettős győzelmet arattunk, hiszen szombaton már volt egy meccs Ikrényben, ott 4:1-re nyertünk. Ott is sikerült egy pár percet a pályán töltenem. Hát bízok a legjobbakban. A következő meccs Szerbia ellen már világbajnoki selejtező. Látszik, hogy van hova fejlődnünk. Remélem, hogy erőt ad az, hogy én Szombathelyről bekerültem a válogatottba a  csapattársaimnak. Bár hosszú az út, de oda lehet kerülni.

Halmos Máté az Admiral-Haladás VSE első olyan játékosa, aki szerepet kapott a magyar válogatottban. A vasi zöld-fehérek közül eddig már többen is bekerültek a bő keretbe, de pályára lépni még egyiküknek sem sikerült. Halmos Máténak minden valószínűség szerint lesznek követői, ugyanis Frank Tamás szövetségi edző remek csapatnak tartja a Haladást.

Frank Tamás szövetségi edz, magyar futsalválogatott
Véleményem szerint egy nagyon jó játékosokból álló, egyénileg jó képességű játékosokból álló csapat, akik azért első sorban nagypályás játékosok. Viszont képzettek, le vannak edzve és tanulják ezt a játékot. Én a Mátét ugyanebbe sorolom. Ő elég gólérzékeny a magyar NB I-ben. Szerintem jól is játszik, jó szellemű srác. Ő most egy út elején van futsal szempontjából.

A magyar válogatott a két jól sikerült felkészülési mérkőzést követően most már a szerbek elleni világbajnoki selejtezőkre fókuszál. A szövetségi edző szerint az ellenfél ugyan esélyesebb, de nem legyőzhetetlen.