Hírek

Élőben a Budapest-Bamako Humanitárius Raliról

2012. december 19., 17:41

Idén a Savaria Motorsport Team  párosa, Németh Imre és Novák Tamás is indul a Budapest-Bamako Humanitárius Ralin. A 2013. január 25-én rajtoló versenyről a Szombathelyi Televízió műholdas kapcsolat segítségével folyamatosan beszámol majd.

Élőben a Budapest-Bamako Humanitárius Raliról

Lassan rajtra kész a Németh Imre-Novák Tamás duó 220 lóerős Nissan Patrolja. Már az autó felmatricázása is befejeződött, így a karosszériára felkerültek a támogatók logói. A versenygépen már csak apró simításokra van szükség ahhoz, hogy január 25-én nekivághasson a 9 ezer kilométeres távnak, melynek rajtja Budapesten, míg célja Bissauban lesz.

Németh Imre raliversenyző, Savaria  MotorsportTeam
"Az  autó átalakítása 90 százalékos készültségben van pillanatnyilag. Most a belsejét fogjuk még átalakítani. Pótkeréktartók és egyéb ilyen apróságok kerülnek bele. GPS és laptop szerelése következik. Egy-két apróság a motoron, olajcsere és ilyenek vannak hátra."

A verseny humanitárius jellegéből adódóan a fő cél a jótékonykodás. A Savaria Motorsport Team a két versenyzővel ezúttal orvosi felszereléseket, tanszereket, irodaszereket, valamint egy komplett  mentőautót küld az afrikai nélkülözőknek. Emellett azért természetesen a versengés is lényeges lesz: egyáltalán nem mindegy, hogy miként végez a szombathelyi páros.

Németh Imre raliversenyző, Savaria Motorsport Team
"Reményeink szerint jó autóval indulunk most. A legutóbbi versenyen a 11. helyen végeztünk. Voltak technikai problémáink sajnos akkor. Most megpróbáljuk ezeket kiküszöbölni. Más, erősebb alkatrészekkel készülünk. Szeretnénk a dobogón végezni."

A 2013-as Budapest-Bamoko Humanitárius Rali január 25-én rajtol el a magyar fővárosból. A versenyről a Szombathelyi Televízió műholdas kapcsolat segítségével folyamatosan beszámol majd. Így többek között a látványos afrikai szakaszokról is napra kész információkkal, képekkel tudunk majd szolgálni.