MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdték az edzéseket a fiatal vívók

2013. szeptember 05., 17:46

Kemény alapozással kezdték meg a felkészülést az őszi versenyekre a Szombathelyi Vívóakadémia sportolói. A gyakorlásokon már részt vesz az a három vasi  párbajtőröző is, aki nem rég tért haza a Héraklész-edzőtáborból.

Elkezdték az edzéseket a fiatal vívók

Óriási elismerés érte a Szombathelyi Vívóakadémiát azzal, hogy versenyzői közül hármat is beválogattak az országos kadett és junior Héraklész-válogatottba. A fiatalok a programnak köszönhetően kiemelt figyelemben és támogatásban részesülnek. A vasi Szabó Viktória az egész keret legfiatalabb tagjaként kapott meghívást.  

Szabó Viktória versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Ez hatalmas öröm, hogy én ebbe bekerültem. Nagy szerepe volt annak, hogy az utóbbi időben a nagyobb korosztályban is jó eredményeket sikerült elérnem. De meg is lepődtem, mert én voltam a legkisebb most a táborban is. De nagyon-nagy elismerést jelentett ez nekem, mert  van miért dolgozni és továbbcsinálni ezt az egészet.”

Szabó Bence hosszú éveken keresztül nagyon keményen dolgozott azért, hogy bekerüljön a keretbe.

Szabó Bence versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Az eredményeim alapján ez már megérett. Sok évig dolgoztunk rajta Patócs Zsolttal és az edzőtársaimmal. Kemény munka volt. Nagy elismerés, mert nem mindenki kerül be ebbe a keretbe.”

A három szombathelyi versenyző már részt is vett az első olyan edzőtáborozáson, melyet a Héraklész-program keretében rendeztek. Szabó Viktória a lányokkal Tatán, míg Szabó Bence és Bakos Bálint a fiúkkal Keszthelyen készülhetett remek körülmények között.

Bakos Bálint versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Már most is volt Keszthelyen egy edzőtábor, ami nagyon jól sikerült. Nagyon jó körülmények voltak, sok edzőpartner, akik válogatott szintű eredményeket is elértek itthon és külföldön is. Velük lehetett vívni, amiből rengeteg tapasztalatot lehet leszűrni.”

A Szombathelyi Vívóakadémia sportolói jelenleg Patócs Zsolt vezetőedző irányításával készülnek az ősz nagy versenyekre. Az első komolyabb erőpróba szeptember 28-án kezdődik majd Budapesten, ahol kadet és junior előválogató viadalt rendeznek, melyen előreláthatólag 7-8 vasi vívó léphet  pástra.