Hírek

Elkezdte edzői pályafutását Kálmán László

2013. augusztus 29., 19:44

A SZOVA-Trend Optika KC nyár elején visszavonult csapatkapitánya jelenleg a sárga-fekete klub egyik korosztályos csapatának edzéseit irányítja.

Elkezdte edzői pályafutását Kálmán László

Kálmán László ismét az Aréna Savaria parkettjét koptatja, ám a Falco ikonja ezúttal nem játékosként készül a közelgő szezon kezdetére, hanem a klub U18-as korosztályának B-csapatát irányítja. A remek sportember  akárcsak aktív kosarasként, trénerként is a maximumot igyekszik nyújtani.

Kálmán László kosárlabdaedző, SZOVA-Trend Optika KC U18
“Idővel készültem arra, hogy edzősködni fogok. Egyelőre élvezem ezt a feladatot. Szeretnék a fiataloknak minél többet átadni abból a tapasztalatból, amit magamra szedtem 30 év alatt, amit a kosárlabdában töltöttem. Én bízom abban, hogy tudom majd az ő pályafutásukat, előrelépésüket segíteni.”

A fiatalok nagyon élvezik azokat a tréningeket, melyeket a sárga-fekete klub valaha élt legsikeresebb játékosa tart. Különösen az tetszik a gyerekeknek, hogy Kálmán László nem csak elmondja, hanem be is mutatja azokat a gyakorlatokat, melyeket viszont szeretne látni tanítványaitól.

Zsámár Dániel kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC U18
“Teljesen más, mivel látjuk, hogyan kell rendesen csinálni a feladatot. A régi edzőink nem mutatták meg, hogyan kellene megoldanunk nem csak elméletben a feladatot. Így sokkal egyszerűbb, hogy jól csináljuk.”

Kálmán László hosszú távú céljai között szerepel az, hogy pár éven belül a SZOVA-Trend Optika KC felnőtt csapatának vezetőedzője legyen. Addig azonban teljes odaadással irányítja a fiatalok foglalkozásait, ugyanis ez a munka remek felkészülést jelenthet a későbbi nagyobb feladatokra.