Hírek

Elkezdte a Falco

2010. augusztus 04., 15:26
Elkezdte a felkészülést a 2010-2011-es idényre a Falco-SZOVA KC. Az első edzésen még csak fociztak Kálmánék, ám jövő héttől Cooper-tesztek, és napi két, kemény edzés vár a játékosokra. Nikola Lazic szerint három légióst center, irányító és bedobó posztra is igazolnia kell az együttesnek, hogy reális célkitűzés legyen a legjobb nyolcba jutás.
Elkezdte a Falco

Jönnek a játékosok az első edzésre. A Zalaegerszegről Szombathelyre igazoló Simon László az elsők között érkezik. Nem sokkal később Borszéki Csaba követi. Hogy a Falco befutó legyen a bajnokságban, ezt a ma kezdődő edzéseken kell megalapoznia a csapatnak.

Nikola Lazics vezetőedző, FALCO-SZOVA KC
"Fizikai felkészülés lesz az alap, utána kombináljuk. Délelőtt fizikai terhelést kapnak a játékosok, délután pedig a csarnokban gyakorolunk. Remélem a csapat a rajtig kész lesz, tudunk rendesen felkészülni. Akkor biztos vagyok abban, hogy a jövő szezon jó lesz."

Az edző szerint három külföldi meghatározó játékost mindenképpen igazolni kell majd center, 3-4-es és 1-2-es poszton. A csapatban Feigl még mindig sérült, a nemrég 10 hónapra aláíró Kálmán László pedig újult erővel készül 19. idényére.

Kálmán László csapatkapitány, FALCO-SZOVA KC
"Egy jobb évet szeretnék, mint a tavalyi, mert nem voltam az, aki az előző években. Szeretném kárpótolni a szurkolókat is, hogy egy régi Kálmán Lacit látnak majd a pályán."

Szerdán még csak fociztak a kiscsarnokban a kosarasok, ám jövő héttől elkezdik a kemény felkészülést az október 9-i Kaposvár elleni első bajnokira a sárga-fekete sólymok.