MNB
MNB - 2

Hírek

Elkezdődött az új évad a Weöres Sándor Színházban

2012. augusztus 27., 17:58

Hétfőn tartották a szezonnyitó társulati ülést. Jordán Tamás igazgató kiemelte: szeretné ha a színház, a magas színvonalú bemutatók mellett, fórum, agóra, találkozóhely is lenne. Szeptember 28-án tartják az első bemutatót.

Elkezdődött az új évad a Weöres Sándor Színházban

Az új előadások között láthat a közönség Molnár Ferenc, Hrabal és Dosztojevszkij darabokat. A társulattól távozott Zayzon Zsolt és Märcz Fruzsina. Czukor Balázs visszatért és ezentúl Kovács Gergely is feltűnik a szombathelyi teátrum színpadán.

Részletet láthatnak a Szentivánéji álom című Shakespeare darabból. Ezzel az előadással 4 díjat nyert a Weöres Sándor Színház a Pécsi Országos Színházi Találkozón. Ezzel az elitszínházak közé lépett a szombathelyi teátrum, mondta Jordán Tamás a mai évadnyitó társulati ülésen. Egy olyan szintet értek el, amire sok színház csak vágyakozik, mondta a direktor. Jordán Tamás újra hangsúlyozta: nyitni kell a közönség felé, hogy érezzék: sokat kapnak a színháztól és szükség van rájuk. Ezért a Weöres Sándor Színház célja a jövőben, hogy a magas színvonalú előadások, bemutatók mellett, találkozóhely is legyen, a szombathelyi szellemi élet motorja.

Jordán Tamás, igazgató - Weöres Sándor Színház
...


A nézőkkel való intenzív kapcsolatot szolgálja, hogy szeptemberben, minden hétköznap, Jordán Tamás várja beszélgetésre a szombathelyieket. Nemcsak színházról, hanem a város jövőjéről is megoszthatják véleményüket az érdeklődők. Az új évad első bemutatójára szeptember 28-án kerül sor. Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabját Jordán Tamás rendezi. A nagyszínpadon a La Mancha lovagja, a Mesterdetektív és Black Comedy is látható lesz. A kamaraszínházban október 5-én mutatják be Hrabatól a Szigorúan ellenőrzött vonatokat. De látható lesz Feydeau: Kézről kézre, Dosztojevszkij: A félkegyelmű és Egressy Zoltán: A Portugál című darabja. Repertoáron marad a Kabaré, a Chicago, a Szentivánéji álom, ahogy a Tizenkét dühös ember vagy a Jó pálinka itassa magát. A tervek között szerepel egy színházra tanító, nevelő előadás, amely azt mutatja be, hogyan teljesedik ki egy jelenet az olvasópróbától a bemutatóig. Jövőre ünnepeljük Weöres Sándor születésének centenáriumát. Az évforduló alkalmából június 22-én tartják a Szent György és a sárkány díszbemutatóját.