Hírek

Elkezdődött a szombathelyi ökölvívó OB

2011. december 08., 17:31

Négy napon keresztül Szombathely ad otthont a 2011. évi Férfi Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokság küzdelmeinek. A versenyen 42 egyesület 108 bokszolója lép majd ringbe, köztük több vasi öklöző is.

Elkezdődött a szombathelyi ökölvívó OB

A Haladás VSE a városi önkormányzat, valamint a Vasivíz Zrt és a SZOVA Zrt. hathatós segítségének köszönhetően tudja megrendezni az esztendő legjelentősebb honi ökölvívó versenyét. Az eseményre alapos átalakításon esett át a klub munkacsarnoka: több mint 2500 néző befogadására alkalmas "boksz-szentélyt" varázsoltak belőle.

Pintér Zoltán ügyvezető, Haladás VSE
A Haladás VSE életében rendkívül fontos pillanat a mai. Egy országosan elismert versenyt rendezünk meg, a 88. magyar ökölvívó bajnokságot. Aminek rendkívül örülünk, szeretnénk nagyon jó házigazdák lenni.

A kiemelt sporteseményre 42 egyesület, 108 ökölvívója adta le nevezését. A versenynek külön jelentőséget ad, hogy a súlycsoportok győztesei nagy lépést tesznek affelé, hogy indulhassanak jövő áprilisi, törökországi olimpiai kvalifikációs tornán.

Csötönyi Sándor elnök, Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az én megítélésem szerint ez egy nagyon-nagyon fontos verseny. Ez látszik az indulók létszámán is, minden súlycsoportban túlléptük a várakozásokat. És látszik, hogy hihetetlenül elszántak a srácok, szeretnének nyerni. A fiatalok már az első mérkőzésen meglepetést okoztak. Remélem, hogy ez még folytatódik is.

A 88. magyar bajnokságra a hazai ökölvívósport krémjét várják Szombathelyre. Így például már itt is van a vasi megyeszékhelyen az az ifjabb Balzsay Károly, aki amellett, hogy a Boksz Világszövetség (WBA) profi nagyközépsúlyú világbajnoka, még a Vasas szakosztályvezetője is egyben.

Ifj. Balzsay Károly szakosztályvezető, Vasas
Ez az első ilyen alkalom, hogy egy felnőtt magyar bajnokságon úgy vagyok jelen, mint hivatalos személy, szakosztályigazgató. Szurkolóként illetve versenyzőként már voltam versenyeken. Kicsit furcsa, viszont nagyon jó itt lenni és újra találkozni a régiekkel és egy felnőtt magyar bajnokságon ilyen szinten és ilyen minősítésben résztvenni.

Az ökölvívó országos bajnokság első két napján, szerdán és csütörtökön a selejtezőket bonyolították le. Pénteken és szombaton viszont már az elődöntők és a döntők következnek. Remélhetőleg vasi résztvevőkkel.