MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdődött a Magyar Katolikus Kultúra Napjai országos rendezvénysorozat

2011. október 04., 12:01

Cél, hogy minél többen megismerjék a a katolikus egyház művészeti értékeit. Városunkban 11 helyszínen tartanak ingyenes programokat, többek között könyvbemutatót, kiállításokat és orgonahangversenyt is.

Elkezdődött a Magyar Katolikus Kultúra Napjai országos rendezvénysorozat

A Sala Terrenában Stefan Dorffmeister alkotásaiban gyönyörködetnek a látogatók. A Premontrei Gimnázium diákjainak azonban nem nézelődni jöttek ide. A képeket kellett lerajzolniuk.  Azt mondják: ez nem könnyű feladat.

Szakács Mercédesz, 11. C. , Premontrei Gimnázium
Régebben sokkal pontosabban, alaposabban festették le a képeket, meg mindent mint a mai világban.

Ljubcsenko Mihály, 11. C. , Premontrei Gimnázium
Ezek a freskók elég élethűek. Visszaadják az élelthűséget. Lerajzolni is elég nehéz, ahogy mondtam, hogy élethű legyen. Ezek olyanok mintha életre kelnének.

Ez a rajzóra is része a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénysorozat szombathelyi eseményeinek. Többek között kiállítások, levéltári műhelyfoglalkozások, helytörténeti séta és verseskötet bemutató is színesíti a programot.

Horváthné Simon Katalin, gyűjteményvezető
Az idei évben széleskörű palettát tudunk felmutatni. Ez köszönhető annak, hogy az egyházi gyűjtemények és oktatási intézmények partnerek voltak a felhívásra,. Így a Szent Márton Látogatóközpont, a Brenner János Oktatási Intézmény, a Szombathelyi Karitász is bekapcsolódott a rendezvénybe. 11 helyszínen rendezünk előadásokat, kiállításmegnyitókat. Hétfőtől szombatig várjuk az érdeklődőket.

A Brenner János Kollégiumban Prokopp Péter pap festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. Az egyhetes rendezvénysorozat minden programjára ingyenes a belépés.