MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdődött a 2022/23-as tanév

2022. szeptember 02., 16:51

Több ezer diák szombathelyi számára csengettek be ma reggel 8 órakor - elkezdődött a 2022/23-as tanév. A Gothard Jenő Általános Iskolában három elsős osztály indult az idei, jubileumi tanévben: fennállásának 110. évfordulóját ünnepli az intézmény. Újdonságokra is számíthatnak a gyerekek, kertész szakkör indul és fejlesztéseket terveznek.

Elkezdődött a 2022/23-as tanév

Zoé az 1. C-be került, a környéken lakik, az osztályban még nem ismer senkit, de könnyen barátkozik.

László Zoé
“Tolltartó van a táskámban, üzenőfüzet és még füzetbox. - Várod már a tanító nénit, az első osztályt? - Igen. - És nem izgulsz egy kicsit sem? - Mmm, de.”

Az elsősök szülei izgultak legjobban ma reggel, mindenki elkísérte a kisdiákokat a suliba.

László-Dávid Eszter
“Ő nagyon várta, hogy iskolába jöhessen ,nagyon készül rá, úgyhogy izgalmakkal teli telt az utolsó egy-két nap, hogy mikor kezdődik végre az iskola, úgyhogy most évnyitóra rohanunk éppen. - Ma reggel? - A ma reggel az egy rohanás, mert a kisfiunkat az oviba vittük először, fele cucc otthon maradt, úgyhogy vissza kellett apát is fordítani, de most azért gyorsan ideértünk talán az iskolába.”

A nagyobbaknak is jól jön a szülői jelenlét, hiszen biztonságot ad az első tanítási napon a család. 

Nagy Tamás
“Réka lányunkat kísértük el ma reggel az iskolába, nagyon pörgősen indult a reggel, Réka előbb felkelt, mint a pici, igazából együtt keltettük volna őket, mert ő is el akarta kísérni, itt van velünk feleségem is, hát a nyár eléggé megszokottá vált Réka számára, úgyhogy egy kicsit nehéz volt neki elindulni reggel, de most, hogy így bekísértük a terembe, én úgy gondolom, nem lesz probléma, vissza fognak rázódni a gyerekek a megszokott kerékvágásba.”

A nyári vakáció után a családoknak is vissza kell rázódniuk az iskolás rendszerbe. 

Nagyné Horváth Szandra
“Több mindent pakoltunk Rékának tízóraira, gyümölcsöt, kekszet, szendvicset, amikor éppen, amihez kedve tartja, abból választ a tízórai folyamán. - Napközis lesz? - Nem, ebéd után mindig hazajön.

Nyugdíjba vonult két pedagógus, kollégáik és a gyerekek is nagyon szerették őket. Most plakettel és virággal is megköszönték eddigi munkájukat a tanévnyitó keretében. Ez most a hűvös reggeli időjárás miatt az épületben zajlott, a gyerekek az osztálytermekben hallgatták az igazgatói köszöntőt és társaik műsorát.
A Gothardban mintegy hatszáz diákkal 23 osztályt indítanak ebben az évben, és a szokásos három első osztállyal. 

Nagyné Tancsics Ildikó - intézményvezető, Gothard Jenő Általános Iskola
“Uniós pályázat keretébe n kialakítottuk az iskolakertünket, és kertész szakkör keretében tesszük lehetővé a tanulóknak, hogy a természetismeret órákon tanultakat a gyakorlatban is megismerhessék és kipróbálhassák. Emellett nagyon büszke vagyok arra, hogy za intézmény 110 éves fennállását ünnepli 2022-ben, és egy Gothad-hét keretében programsorozattal, rendezvényekkel készülünk, ami nyilván túl fog nyúlni az iskola keretein.”

A szülők és az iskola alapítványa összefogásával szeptember második felében jótékonysági estet szerveznek: a tárgyi feltételek javítására, fejlesztésére - egyebek mellett egy udvari játszótér kiépítésére gyűjtenek felajánlásokat.