Hírek

Mediawave Fesztivál

2010. május 03., 16:00
Idén először Szombathely ad otthont a Mediawave Fesztiválnak. A 20. születésnapját ünneplő nagyszabású, zenés-filmes program hivatalos megnyitóját pénteken tartották a Fő téren.
Mediawave Fesztivál

A vasi megyeszékhely mellett egészen május 16-ig várják a fesztiválozókat kiállításokra, koncertekre, filmvetítésekre többek között az Őrségben és a burgenlandi Ruthersdorfban.

A Mediawave, a fényírók fesztiválja 20 évig Győrhöz kötődött. Idén először a helyszín Szombathely.

Az AGORA-Savaria Filmszínházban délutánonként különböző témájú filmek peregnek: több mint 70 alkotás szerepel a versenyprogramban. Szombaton például kortárs animációs filmeket láthatott a közönség.

A mozi árkádjai alatt közösségi teret rendeztek be a szervezők, ahol beszélgetni, piknikezni lehet. Itt éppen az esti diavetítés előkészületei zajlanak.

A székesfehérvári alkotó 10 éve állandó vendége a Mediawave-nek. Tucatnyi diavetítővel világítja be a teret.

A legtöbb embert a Fő téri koncertek vonzzák. A színpad mellől vagy a szomszédos kerthelyiségekből több ezren hallgatták a zenét hétvégén is. A szervezők szerint jó választás volt Szombathely.

Hartyándi Jenő - főszervező, Mediawave
"Nekünk szimpatikus a fogadtatás, az előjelek is jók voltak. Látszik itt mögöttünk is, hogy működik a dolog, szeretik az emberek. Én nem tudom más rendezvényekkel összehasonlítani, de nekünk tetszik, ami itt van.

Szombaton este Jimi Hendrix halálának 40. évfordulójára emlékeztek a zenészek. A nap összes fellépője és amatőr gitárosok közösen játszották el a Hey Joe című dalt.

Az ötlet egy lengyel gitárostól származik. A Thanks Jimi Fesztivál eredeti helyszínén Wroclaw-ban már több mint 6000-en, Győrben tavaly 100-an, most Szombathelyen pedig közel 50-en pengettek együtt. A dal végén minden résztvevő a magasba emelte a gitárját.

A Mediawave további programjairól a fesztivál hivatalos honlapján olvashatnak bővebben. (www.mediawave.hu)