Hírek

Elindult a Bringázz a Munkába! akció

2011. április 11., 09:05

A kampány célja, hogy egyre többen használjanak gépjárművek helyett a kerékpárt. Az egyhónapos tavaszi akció időszaka alatt a Máv is kedvezményeket ad a kerékpárosoknak.


Elindult a Bringázz a Munkába! akció

Németh Barbara a Váci Iskolában tanít. Több pedagógustársához hasonlóan ő is  kerékpárral jár munkába.

Németh Barbara - fizika-informatika-angol szakos tanár, Váci Mihály Általános Iskola
Mindennap biciklivel járok: télen-nyáron, hóban, fagyban, esőben. Szombathelyen nincs akkor távolság amit ne lehetne biciklivel megközelíteni. Sokkal gyorsabb, hatékonyabb ls egészségesebben lehet közelekedni.


A jó példa a gyerekekre is átragadt. Jó időben a diákok közel egyharmada biciklivel jár iskolába.

Csík Gergely
"A Fő tér felől jövök. Néha biciklivel, néha gyalog."


Bárki, magánszemélyek, közintézmények, cégek is csatlakozhatnak a Bringázz a Munkába! kampányhoz. 2008-ban indult az akció, a kerékpározás népszerűsítéséért. Vas megyéből is többen neveztek korábban a versenyre, például a Vasivíz Zrt.-től. A cég kommunikációs referense is kerékpárral jár dolgozni. A vállalatnál még nagyon sokan használják munkábajáráshoz a biciklit.

Zsebők Györgyi - kommunikációs referens, Vasivíz Zrt.
"Szerintem ők azért választották ezt, mert gyors és olcsó, nem szennyezi a környezetet. Szombathelyen vannak kiépített bicikliutak és eltudnak jutni mindenhová."


A szombathelyi bringásoknak jó hír, hogy elindult az új kerékpárút építése, amely a Szent Quirin sétányt köti össze a Bartók Béla körúttal. A tervek szerint a nyár közepétől használhatják az új szakaszt a kerekesek.