Hírek

Elengedték a tartozást

2011. július 19., 17:15
Elengedte a belügyminisztérium azt a 152 millió forintos tartozást, amelyet a szombathelyi önkormányzat még 2008-ban kapott kölcsön a tűzoltók túlóradíjának rendezésére. A döntés szerint az összeg vissza nem térítendő támogatásként kezelendő, így nem telheli a város költségvetését.
Elengedték a tartozást
2008 szeptemberében született jogerős ítélet a szombathelyi tűzoltók túlmunkadíjáért indított perben: kamatokkal együtt 152 millió forintos juttatást állapított meg a bíróság 68 dolgozó részére az uniós csatlakozás óta eltelt időszakra vonatkoztatva. Néhány hét múlva a város ezt kifizette, de nehéz anyagi helyzetére való tekintettel támogatást kért az önkormányzati minisztériumtól. Az összeg végül kamatmentes kölcsön formájában érkezett meg. Az előző városvezetés többször kérvényezte a tartozás elengedését, de csak fizetési haladékot kapott, a legutóbbi határidő idén április 30-án járt le. Puskás Tivadar levélben és személyesen is kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét, a válasz a napokban érkezett meg.
 "Miniszter úr aláírta a kérvényünket, ami a 152 millió forint elengedéséről szól."
Az ügy ezzel véglegesen lezárult, ez az összeg nem terheli a város költségvetését tovább - hangzott el a tájékoztatón.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Nem kölcsönként, hanem egyösszegű juttatásként megkaptuk, magyarul nem tartozunk a belügyminisztériumnak."


Marton Zsolt alpolgármester emlékeztetett arra, hogy az ellenzék idén áprilisban kommunikációs hadjáratot indított az ügyben, amelyben kritizálták a városvezetés érdekérvényesítő képességét. A történtek tükrében felszólította az ellenzéket, hogy inkább támogassák a városvezetés munkáját. Molnár Miklós alpolgármester jelezte: jogi lépéseket tesz a cikksorozatban leírt, őt érintő valótlan állítások miatt.