Hírek

Egyetemisták gyakorlata a LUK-ban

2010. december 14., 16:27
A nagyvállalatok csúcstechnológiái és szakemberei nélkül elképzelhetetlen a gyakorlati oktatás. - a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének vezetője szerint. Ezért kötöttek megállapodást az LUK Savaria-val.
Egyetemisták gyakorlata a LUK-ban

A kooperáció értelmében, a nagyvállalat tanműhelyeiben tartják az egyetem gyakorlati óráit. Szeptembertől a Szombathelyi Puskás Tivadar Szakképző diákjai már évek óta a LUK Savaria tanműhelyében végzik gyakorlatukat. Egyetemi szinten viszont eddig nem volt megállapodás. Kedden a LUK Savaria ügyvezetője és az egyetem dékánja aláírta az együttműködést. A megbeszélésen elhangzott: A Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Karának Zalaegerszegen működik a gépészeti és mechatronikai képzése. A tervek szerint oda csoportosítják majd az összes műszaki képzést. Ez lehet az Egyetem 11. kara.


Prof. Dr. Varga Mihály intézetigazgató, NymE, Gépészeti és Mechatronikai Intézet
"A gyakorlati oktatás ipari háttér nélkűl nem működtethető. Szeretnénk bekapcsolni a régió nagyvállalatait a kiváló felszereltségük, technológiáik és szakembereik révén."

 Az LUK fejlesztéseihez jól illeszkedik a műszaki mérnökök képzése, ezért is érdeke a kuplungokat gyártó cégnek a jó kapcsolat a régió felsőoktatási intézményével.


Michael Reinig ügyvezető igazgató, LuK Savaria Kft.
"A diákok, hallgatók nálunk első kézből tájékozódhatnak technológiáinkról és mivel reményeink szerint magasan kvalifikált szakembereket képezünk majd az egyetemmel közösen, őket a későbbiekben a kutatás-fejlesztéseinkbe is bevonhatjuk."

 

 Szeptembertől 35 fővel indult mechatronikai műszaki nappali képzés a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Februártól levelező oktatás beindítását is tervezik. A Felsőoktatásban a műszaki tananyagra vonatkozó szabályozás szerint legalább a képzés 50%-át gyakorlati helyen kell teljesíteniük a hallgatóknak.