Hírek

Egyelőre nincs olimpiai kvótája a vasi birkózóknak

2011. szeptember 22., 16:37

Nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük a Haladás VSE birkózóinak az isztambuli kvalifikációs világbajnokságon. A vasiak közül Hatos Gábor a 32., ifjabb Veréb István a 24., míg Ligeti Dániel a 17. helyen zárt súlycsoportjában.

Egyelőre nincs olimpiai kvótája a vasi birkózóknak

Nagy reményekkel érkeztek a szombathelyi szabadfogású birkózók a török fővárosban megrendezett világbajnokságra. A vb-bronzérmes Hatos Gábortól, valamint az Eb-bronzérmes Ligeti Dánieltől egyértelműen ötkarikás kvótát várt a szakvezetés, ám Fortuna nem fogadta kegyeibe a vasi sportolókat.

Veréb István vezetőedző, Haladás VSE
Ebben az évben elég rossz sorsolásunk volt. Úgy a kadettban, a juniorban és a felnőtt korosztályban. Szinte mindenki a döntős versenyzővel kezdett az utódállamokból. Nem volt szerencsénk, azt kell mondanom.

A 120 kilós Ligeti Dániel a klasszis kategóriába tartozó Magomedovval találkozott a nyitókörben. A szombathelyi birkózó hiába volt egyértelműen jobb ellenfelénél az első menetben, a bírók ezt másképp látták.

Ligeti Dániel birkózó, Haladás VSE
A srác orosz, akivel birkóztam. Úgy tudom, hogy orosz főbíró is volt. Nagyon tiszta akciókat kellett volna csinálnom ahhoz, hogy ne tudjanak belekötni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az az akció, amit csináltam az utolsó másodpercekben, az teljesen tiszta volt.

A 74 kilogrammosok között induló Hatos Gábor nagy várakozásokkal tekintett a verseny elé, ám neki  is az első forduló jelentette a végállomást: a kazah Sapijev parancsolt számára megálljt.  Világbajnoki bronzérmesünk szerint több összetevője is van a vártnál gyengébb szereplésének.

Hatos Gábor birkózó, Haladás VSE
Hiányt éreztem abban, hogy a várostól kapott olimpiai felkészülésre való támogatási pénzemnek mondjuk a Haladásban csak az ötven százalékát tudtam megkapni. Úgy érzem, hogy kicsit ez is hátráltatott a felkészülésben.

A 84 kilós Veréb István is csupán egy meccset vívott Isztambulban, igaz azon a világbajnok Ganevvel meccselt. A szombathelyi birkózóknak legközelebb 2012. áprilisában lesz lehetőségük arra, hogy kiharcolják a londoni kvótát.