MNB - 2
MNB

Hírek

Egy szetten át tartott a lendület

2013. szeptember 24., 18:06

A Miskolc csapatától  3:0 arányú vereséget szenvedett első hazai bajnoki mérkőzésén a Vasi Sport Akadémia NB I-es női röplabdacsapata. A mérkőzést a Sugár úti sportcsarnokban játszották, ahol zsúfolt lelátók fogadták a pályára lépő csapatokat.

Egy szetten át tartott a lendület

Három idegenbeli vereséggel kezdte meg szereplését a női röplabda  NB I-ben az újonc Vasi Sport Akadémia együttese. Mucsi Péter csapata lejátszotta első hazai meccsét is, melyen az Albrecht-Miskolc vendégeskedett Szombathelyen. A két gárda csupán az első szettben vívott nagy csatát, a folytatásban ugyanis kidomborodott a vendégek nagyobb rutinja, akik ennek köszönhetően  3:0 arányban nyerték meg a találkozót.

Mucsi Péter vezetőedző, Vasi Sport Akadémia
“Nekem egy kicsit csalódás a játékunk. Én azt gondolom, hogy nagyobb hittel ezen a mérkőzésen jobb eredményt tudtunk volna elérni. Persze annyit játszottunk, amennyit az ellenfél engedett. De én azt gondolom, hogy játékban nincs akkora szakadék a két csapat között, hogy 0:3-ás eredményt kellett volna elérnünk. nagyon akartak a lányok, talán kicsit túlgörcsöltük ezt a mérkőzést.”

A Sugár úti sportcsarnokban zsúfolt lelátók előtt léphettek pályára a csapatok. A több száz néző jelenléte egyértelműen azt bizonyítja, hogy Szombathelyen van igény a minőségi röplabdára.

Kiss Brigitta röplabdázó, Vasi Sport Akadémia
“Nagyon vártuk a szurkolókat. Toboroztunk is sok embert, hogy jöjjenek ki és nagyon örültünk neki, hogy ennyien kijöttek. próbáltunk minél jobban játszani, hogy megtiszteljük őket azzal, hogy egy izgalmas mérkőzésen vegyenek részt.”

A Vasi Sport Akadémia együttese négy fordulót követően pont nélkül a 13 csapatos NB I. utolsó helyén áll. A szombathelyiek legközelebb szeptember 29-én Kaposváron játszanak bajnoki mérkőzést, azt követően pedig Újpesten lépnek pályára.