Hírek

Egy egyéni és egy csapatversenyen vett részt az elmúlt időszakban Rapport Richárd

2013. október 30., 16:06

A séi sakkozó ezeken a viadalokon összesen néggyel növelte Élő-pontjainak számát. Idén a tervek szerint még két erőpróbán ül asztalhoz.

Egy egyéni és egy csapatversenyen vett részt az elmúlt időszakban Rapport Richárd

A spanyolországi La Corunában egy olyan meghívásos viadalon vett részt Rapport Richárd, melyen összesen öten ültek asztalhoz.  A nemzetközi élmezőnyhöz tartozó sakkozók két komplett forduló során döntötték el a sorrendet. A séi sportoló végül a harmadik helyen zárt, ezzel pedig 2 Élő-pontot veszített.

Rapport Richárd sakkozó, Haladás VSE
“Sötéttel nyertem a Cseparinov ellen, az kifejezetten jó volt, mert ilyen stílusban nem szoktam nyerni. Hosszú nyúzás volt, egy hat órán át tartó parti. Az utolsó partiban pedig nagyon gyengén játszottam, jóval a szinten alul. Nehéz bárhogyan is értékelni, mert tudom, hogy ennél sokkal több van a játékomban és sokkal több van bennem.”

A görögországi Rodosz szigetén rendezték meg a Klubcsapatok Európa Kupáját, melyen Rapport Richár a francia Clichy csapatában szerepelt. A vasi sakkozó az első és a második táblán nyújtott kifejezetten jó teljesítményt, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gall együttes az igen előkelő negyedik helyen zárt. Rapport Richárd ezen a viadalon hat Élő-ponttalgazdagodott.

Rapport Richárd sakkozó, Haladás VSE
“Mi azért félig amatőr csapat vagyunk. Voltak olyan klubok, melyen 10-szer, 20-szor nagyobb költségvetéssel rendelkeznek. Mégis megelőztük őket. Gondolok itt a Lékó Péterrel felálló Ugrára vagy a Szentpétervárra. Negyedikek lettünk, ez nagyon jó eredmény. Nyilván a sorsolásunk is segített meg a szerencse is, de ezt nem kell magyarázni.”

Rapport Richárd  a sűrű versenyprogramja közepette csupán két napot tölthetett el családja séi otthonában. Ám ez alatt sem pihent, Pintér József nagymesterrel készült arra a két rapid-versenyre, melyeken még idén részt vesz. Az egyiket Bulgáriában, míg a másikat Lengyelországban rendezik.