Hírek

Egy-egy magyar és szerb győzelem

2011. augusztus 02., 16:23

A szerb Universiade-válogatott elleni két mérkőzéssel befejezte szereplését a 17. Openhaus Pannon Nemzetközi Felkészülési Tornán a magyar férfi kosárlabda-vállogatott. A két csapat szombathelyi meccsét Mészáros Lajos gárdája nyerte 8 ponttal, míg a körmendit a vendégek ugyanilyen különbséggel.

Egy-egy magyar és szerb győzelem

Az irániak után a szerb Universiade-válogatottal is két mérkőzést játszott az Európa-bajnoki pótselejtezőkre készülő magyar csapat a 17. Openhaus Pannon Kupa keretében. Először Szombathelyen az Aréna Savariában mérte össze erejét a két gárda. Ezen a derbin 81:73 arányban diadalmaskodott Mészáros Lajos együttese, még pedig úgy, hogy elsősorban Hanga és Lóránt pontjaira támaszkodott a  csapat. A második meccsen Körmenden viszont már a szerb fiatalok nyertek 83:75-re. Egyik találkozón sem lépett pályára a bokasérüléssel bajlódó Báder. A meccsek után a magyar válogatott Bükfürdőről Szolnokra költözött át, ahol orvosi vizsgálatot követően még egyhetes edzőtábor vár a keretre.

Mészáros Lajos szakmai igazgató
Nagyon fontos, hogy a következő hetet mindenképpen kihasználjuk arra, hogy tovább csiszoljuk a csapat játékát, akár támadásban, akár védekezésben. Nagyon-nagyon fontos, hogy a formaidőzítés jó legyen. Tehát ne legyenek túlterhelve a játékosok. Elképzelhető, hogy a vizsgálatok után visszafogunk az edzésekből.

A magyar válogatott augusztus 9-én a portugáliai Coimbrában kezdi meg a selejtezőket. A finnekkel kiegészülő trióból két csapat kvalifikálja magát a szeptemberben Litvániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.