Hírek

Egy csepp figyelem

2010. augusztus 06., 16:59
Vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérést is végeztethettek a szombathelyiek pénteken a Fő téren. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén ötödik alkalommal indított ingyenes szűrőkampányt, amelynek célja, hogy átfogó képet kapjanak a lakosság egészségi állapotáról. 
Egy csepp figyelem


A ma délutáni ingyenes szűrésen hosszú sorokban álltak az éredklődők az öt sátor előtt. Voltak ugyan fiatalok is, de jobbára az idősebb korosztály képviselői végeztették el az ingyenes teszteket

Bujdosó Mihályné
"Aránylag jó minden, koleszterin kicsit magas, de nem vészes. Fiatlalok, tessék  sportolni, nem dohányozni!"

A vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint ellenőrzése mellett lehetőség volt arra is, hogy a  résztvevők  leellenőriztessék a testösszetételüket és anyajegyeiket. A vizsgálatok végén mindenki kapott egy összesítést, amelyet még a helyszínen szakember elemzett ki.

Bujdosó Ibolya
"Ahogy körbenézek néha, hát sajnos az emberek elég keveset foglalkoznak az egészségükkel. Pedig mindent fontos tudni, sajnos nekem is kiderültek dolgok."

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ötödik éve végzi az ingyenes szűrőkampányt. Idén minden megyeszékhelyet felkeresnek az alapítvány szakemberei, akik májustól szeptemberig járják az országot.

Pusztai Anna munkatárs, Egy Csepp Figyelem Alapítvány
"Az a tapasztalat, hogy aki ide eljön, időt rászán, az már tudatos, az nem csak itt kóricál, hanem megnézeti az összes értékét."

A szakemberek célja az, hogy akiknek a mért értékei eltérnek a megengedettől, minél hamarabb felkeressék saját szakorvosukat. Akik ellátogattak az egészségügyi ellenőrzésre, nemcsak saját egészségükért tettek. A szervező alapítvány ugyanis meghirdette a „Legegészségesebbb Város" versenyt is. Ennek az eredményhirdetése novemberben Budapesten, az Egy Csepp Világnapon lesz.