Hírek

Egészségvédelmi program Nőknek

2011. március 07., 15:18
Lelki egészségvédelmi program indul elsősorban nőknek márciustól Szombathelyen, Kőszegen és Sárváron. A foglalkozás-sorozat célja, hogy tanácsokkal segítse a nők önmegvalósítását, testi-lelki egészségük megőrzését.
Egészségvédelmi program Nőknek

A program részleteit ma a szervező Vas megyei Nők Egyesülete ismertette.

A gyermek neveléséért felelős anya, a párja mellett jóban-rosszban kitartó feleség, a munkájában sikeres asszony, akinek mindezek mellett önmagára, testi-lelki egészségének megőrzésére is jut energiája - A tanfolyam ezeknek a szerepeknek a kiteljesítéséhez segíti a nőket.

Sándorné Bogáth Margit - szakmai projektvezető
"Azok a szorongások, azok a szerepek és szerepzavarok, amikben benne van mindkét nem, gátat szabnak annak, hogy igazán tudjuk önmagunkat érvényesíteni, vagy felszabadítani. Mi ebben szeretnénk segíteni."

Minden városban 6-6 találkozást szerveznek. Az előadásokon szóba kerül például az egészséges életmód, az önbizalom erősítése, vagy a hatékony életvezetési stratégia is. Az oktatási program elsődleges célja, hogy segítse a nők önmegvalósítását.

Varga Lívia - elnök, Vas megyei Nők Egyesülete
"Lehetőséget adni az érdeklődőknek arra, hogy tanuljanak olyan technikákat, eszközöket, pszichológiai-mentálhigiénés eszközöket, amivel javítani tudnak környezetük, illetve saját maguk egészségi, főképp lelki egészségi állapotán."

A program megvalósításához a Vas megyei Nők Egyesülete hat és fél millió forintot nyert az Új Magyarország Fejlesztési terv támogatási keretéből.