MNB
MNB - 2

Hírek

Egészségnap oviban, suliban

2013. szeptember 18., 18:15

Egy szlovén-magyar együttműködés része az egészségre nevelési program, ennek keretében rendezték a foglalkozásokat a Kőrösi Csoma Sándor utcai Óvodában, a Simon István Utcai Általános Iskolában és a Teleki Blanka Középiskolában.

Egészségnap oviban, suliban

Sportversenyeken is részt vehettek a diákok az egészségnapon a Simon István Utcai Általános Iskolában. Volt kosárra dobás, és sorversenyeket is tartottak.

Czetter Zsófia
„Iskolánkban kaptunk új bicikliket és pingpongasztalokat is, a pingpongasztalokat használni is tudtuk ezen az egészségnapon, plakátokat is készítettünk, ami az egészséges életmódra ösztönzött minket.”

A kisebbek sem unatkoztak: az első osztályosok gyümölcskosarat rajzoltak, színeztek. Mind a két oladi iskolában egyébként is fontos az egészségre nevelés.

Rettegi Attila – igazgató, Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola
„Azért tartottuk fontosnak, és azért örülünk annak a lehetőségnek, hogy ebbe a projektbe bekapcsolódhatunk, mert mind a két iskola hagyományrendszerében, pedagógiai programjában az egészségnevelés hangsúlyosan szerepelt.”

Nem csak a gyerekeknek szól az egészségnevelés: a programokon keresztül egész családokat szeretné elérni a program.

Nagyné Kuglics Éva – projektfelelős, Simon István Utcai Általános Iskola
„Iskolánk már nagyon régóta ökoiskolaként működik, illetve ettől a tanévtől külön egészségfejlesztő munkaközösségünk is van, amelynek keretében a diákokat, illetve a diákokon keresztül a szülőket, a családokat is szeretnénk megszólítani, reggel például a szülőknek ingyenes vércukorszint-mérésre volt lehetőségük itt az iskolában.”

A zöldségekről, gyümölcsökről tanultak a kicsit a Kőrösi Csoma Sándor utcai Óvodában, itt is egészségnapot tartottak. Báboztak a zöldségekből készült állatfigurákkal és a fogápolással is ismerkedtek a gyerekek.

Horváth Edéné – projektfelelős, Kőrösi Csoma Sándor utcai Óvoda
„Óvodánk egészségnevelési bázisóvoda, Vöröskeresztes bázisóvoda is, úgyhogy kiemelt feladatunk minden más mellett az egészségnevelés és a modern egészségtudomány vívmányainak beépítése a nevelésünkbe.”

Az egészségnapoknak lesz folytatása Szombathelyen: például tavasszal kábítószer ellenes programokat tartanak az intézményekben.