Hírek

Egészségnap a moziban

2011. június 06., 14:44

A helyes táplálkozás hozzájárul az egészség megőrzéséhez, ezért az étkezés a központi témája a 16. Egészség Hétnek. Többek között kölesből, kukoricából készült ételeket lehetett kóstolni a szombati nyitórendezvényen, de szűrővizsgálatokat is szerveztek az érdeklődőknek a moziban.

Egészségnap a moziban

Többek között vérnyomás, vércukorszint, koleszterin és széndioxidmérések, látásvizsgálat várta az Egészség Hét nyitórendezvényén az érdeklődőket a moziban. Emellett az újraélesztés alapfogásait is bemutatták, valamint az önvizsgálatokról is kérdezhették a védőnőket a látogatók. A hangsúlyt az egészséges ételekre, megfelelő táplálkozásra helyezték a szervezők az idei programsorozatban.


Kocsis Andrásné
MOst méretem meg magam. Nagyon jó, hogy ilyan van. Sűrűbben kellene hogy az emberek eljöjjenek ide.


Horváth Antalné
Próbálom betartani, hogy zöldségeket eni, kevés szénhidrátot. És ezekre a programokra mindig eljövök, minden évben. Ez nagyon jó. Sportolni: sétálok és kerékpározni szeretek nagyon.


Sziffer Zoltán
rendszeresen sportolok, egészésgesen táplálkozom. Próbálom elkerülni az egészségtelen táplálkozást.
 
A szűrővizsgálatok mellett előadást is tartottak szombaton a moziban.
Az Egészség Hét programjai között számos témában: így a helyes táplálkozással kapcsolatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők, de szó lesz a daganatokról, drogokról is. A mozi előtt hagyományos alapanyagokból, többek között kölesből, zabpehelylisztből, lenmagból, kukoricából készült ételeket lehetett kóstolni. A szervezők szerint évről évre egyre többen vesznek részt az Egészség Hét rendezvényein.


Gyarmati Norbert - szervező
A prevenció hosszútávú befektetés. Kemény és sok munka. Ami eredménye, hogy várják az emberek az Egészség Hetet, tehőt belerögzült az emberekbe.
 
Az Egészség Hét programjai között szerdán mellrákszűrést tartanak a Markusovszky Kórház Nőgyógyászati Osztályán.