Hírek

Egészség-Napok programsorozat

2012. június 26., 17:31

Idős korban is kiemelt figyelemet kell fordítani az egészségmegőrzésére:  a mozgásra, a helyes táplálkozásra. Erre hívja fel a figyelmet az idei Egészség-Napok programsorozata, amelyről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Egészség-Napok programsorozat

Sok idős ember él ma Szombathelyen. Egyre öregszik a város lakossága. Ez is kiderült  a tavaly elkészült szociális térkép adataiból. A hosszabb élet ugyanakkor lehetőséget ad az időseknek arra,  hogy tovább tölthessenek be tevékeny szerepet a családban, a társadalomban. Éppen ezért fontos az is, hogy jobban figyeljenek az egészségükre.

Kutrovics Ferenc
Reggelente mindig tornázom, jógázom, 3/4 órát szórakozom a reggeli keléssel. Ez az első és utána folytatom a többi napi dolgomat.

Idős korban is fontos a szellemi frissesség és fizikai állóképesség megőrzése. Erre hívja fel a figyelmet a 17. alkalommal megrendezésre kerülő Egészség-Napok programsorozata.

Dr. Puskás Tivadar, polgármester
Az időskor nem egyenlő a bezárkózással, hanem az időskor egyenlő az aktivitással. Akkor társadalmilag is fontos alkotóerő marad az ember idős korában is.

Az érdeklődők az egészséges életmóddal kapcsolatban előadásokat hallgathatnak meg, lesznek szűrővizsgálatok, és egészségügyi tanácsadás is - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Hagyományosan a moziban tartják majd a legtöbb programot, de új helyszínként az arborétumba is várják nemcsak az időseket, hanem a fiatalokat is.

Gyarmati Norbert, szervező
Van egy visszafordulás a természet felé. Az Arborétum erről szól. A szelíd gyógymódokat itt gyakorolhatják majd a résztvevők.

Az idei Egészség-napokon Papp Lajos, neves szívsebész is ellátogat Szombathelyre. Pénteken 17 órától a Városháza Dísztermében tart előadást.