Hírek

Edzőváltás a Viktóriánál

2011. július 08., 15:53

Megkezdte a felkészülést a 2011-12-es bajnoki szezonra a Viktória FC női labdarúgócsapata. A szombathelyi gárda edzéseit  Markó Edina helyett Iszak Gábor vezeti.

Edzőváltás a Viktóriánál
18 esztendőn át volt a Viktória FC csapatának vezetőedzője Markó Edina. A komoly sikereket elérő szakember  július 20-ára várja második gyermeke megszületését, ezért úgy döntött, nem folytatja tovább edzői tevékenységét.

Markó Edina
Ez a 18 év olyan, mintha egy gyermeket neveltem volna fel és ebből kifolyólag egy családból kilépni nem olyan egyszerű. Tehát nem egy egyszerű edzőváltás történik az esetemben, hanem mindenképpen meg fogom találni magamnak azt a feladatot, amelyben tudok a csapatnak segíteni a továbbiakban is.

A tervek szerint Markó Edina ősztől menedzserként tevékenykedik  a klubnál, a szakvezetői feladatokat pedig Iszak Gábor vette át tőle. A fiatal tréner már meg is tartotta bemutatkozó edzését a Király Sportlétesítményben a viktóriás lányoknak.

Iszak Gábor edző, Viktória FC Szombathely
Nem lesz egy egyszerű feladat, az Edina nagyon jó munkát végzett itt a csapatnál. Ezt az örökséget kellene továbbvinnem. Úgy érzem, hogy ez nem lesz egyszerű. Vannak elvárások a város részéről és a klub részéről is. Ennek ellenére belevágtam és úgy érzem, hogy sikerülni is fog.

Az új edző dolgát nehezíti, hogy több játékos is a távozás gondalatával foglalkozik: Szarvas Alexandra és Rácz Zsófia a  német Bundesliga felé kacsintgat, míg Marsai Nikolettát egy szlovák csapat hívta próbajátékra. Az érkezési oldalra eddig egyedül a feminás Papp Tamara jelentkezett be.