Hírek

Edzésben a Falco

2013. augusztus 22., 18:39

Napi két edzéssel készül a SZOVA-Trend Optika KC NB I-es férfi kosárlabdacsapata a közelgő bajnoki rajtra. A sárga-feketék jelenleg 12 játékossal gyakorolnak, köztük az egyik  új légióssal, Boban Tomiccsal.

Edzésben a Falco

A szerződése ugyan csak szeptember elsején lép életbe, ennek ellenére már a szombathelyi egyyüttessel  tréningezik Boban Tomics. A vasi sárga-feketék szlovén  légiósának kedveli a várost és új  csapatát is.

Boban Tomics kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
“A város nagyon tetszik. A csapatunk nagyon fiatal. Szeretek itt lenni és úgy gondolom, hogy igen jó dolgokra leszünk képesek.”

Már csatlakozott a kerethez a betegségéből felépült Perl Zoltán és a súlyos térdműtéten átesett Váradi Benedek is. Előbbi teljes értékű munkát végezhet, míg Váradinak még tart a rehabilitációja.

Váradi Benedek kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
“Két hete hagytam el a mankót. A műtét sikeres volt. A rehabilitációm most ott tart, hogy minden nap egy órát járok gyógytornára és itt  a csarnokban 20-30 percet biciklizek. Heti egyszer kell feljárnom Pestre egy speciális gyógytornára.”

A vasi gárda pillanatnyilag 12 játékossal készül az októberi bajnoki rajtra. Bencze Tamás naponta két edzést tart a keretnek.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
“El tudtuk végezni azt a feladatot, amit terveztünk. Szerencsére kevés sérülés volt, ami azt jelenti, hogy jól építettük fel a felkészülést és a játékosok megcsinálták azokat a feladatokat, amiket a közös munka előtti két hétre ki volt írva nekik.”

A csapat harmadik légiósa, az amerikai Darian Brothers várhatóan hétfőn érkezik meg Szombathelyre és kedden csatlakozik a gárdához. A SZOVA-Trend Optika KC az első edzőmérkőzését szeptember 10-én játssza majd a szlovákiai Révkomáromban.