MNB
MNB - 2

Hírek

Eddig a vállalkozások tizede regisztrált a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

2012. február 15., 23:20

Február végéig kell ezt megtenniük a cégeknek. Nemcsak személyesen, hanem online módon is elvégezhetik a regisztrációt. A vállalkozások részére a kamara térítésmenetes szolgáltatásokat biztosít.

Eddig a vállalkozások tizede regisztrált a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

Nagy a forgalom a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Alig pár napjuk maradt a társas és egyéni vállalkozóknak, hogy a kötelező kamarai regisztrációnak eleget tegyenek. Naponta mintegy 100-200-an regisztrálnak. Aki személyesen keresi fel a kamarát, annak segítenek az adatlap kitöltésében. De online módon is elvégezhető a regisztráció pár perc alatt, illetve a megye több városában, meghatározott időpontokban a polgármesteri hivatalokban és Szombathelyen az okmányirodában. A vállalkozók többsége nem ért egyet a rendelettel.

A megyében eddig az érintett vállalkozások tizede regisztrált: a mintegy 20-21 ezer vállalkozásból 2000. Néhány napjuk maradt már csak. A regisztráció nem érinti a mezőgazdasági tevékenységet végző gazdálkodó szervezeteket és mezőgazdasági termelőket. A regisztrált vállakozások részére a kamara különböző szolgáltatásokat kínál.

TELEFONNÁL: Kiss Sándor, főtitkár, VMKIK

Szakemberek szerint a regisztráció hozzájárul ahhoz, hogy átláthatóbb kép alakuljon ki a megye gazdaságáról, a helyi vállalkozókról illetve a nem működő cégeket, vállalkozásokat is segít kiszűrni. A regisztráció mellett, legkésőbb március végéig, 5 ezer forint kamarai hozzájárulást is be kell fizetniük a vállalkozásoknak.