MNB - 2
MNB

Hírek

Dupla teltházas előadással ünnepelhette Jordán Tamás 70. születésnapját

2013. január 14., 17:55

A Weöres Sándor Színház igazgatója kiemelkedő sikerű önálló estjével várta a közönséget. Az összeállítás József Attila: Szabad-ötletek jegyzéke című írása és versei alapján készült, melyet Jordán Tamás először 25 évvel ezelőtt vitt színpadra.

Dupla teltházas előadással ünnepelhette Jordán Tamás 70. születésnapját

József Attila 1936-ban írta a szöveget, melyben emlékeit, gondolatöredékeit, személyes vallomását veti papírra. Kötetlenül, őszintén. Jordán Tamás  akkor találkozott először a Szabad-ötletek jegyzékével, amikor az még tiltott olvasmányként járt kézről kézre. Ezután született az önálló est, melyben József Attila versei is helyet kaptak.

Jordán Tamás
"Én ezt magamnak csináltam, a magam öröméért. Természetesen úgy, hogy eljönnek nézők és van, akiknek elmondjam. De ez annyira fontos állomása volt az én szakmai utamnak, hogy azt gondolotam, legyen ez a 70. születésnapi ajándék."

A közönség vastapssal köszönte meg az ajándékot.

Kozma Zoltán
"Imádom a Tamást József Attilát mondani, és azt mondhatom, hogy egy kicsit talán a barátom is, és jó alkalom neki Isten éltessét kívánni.

Az előadás 25 éve töretlen sikerrel szerepel a színpadokon.

Trokán Péter - színművész
"Nekem most az volt a meglepő és az volt az új élmény benne, hogy egy idős embernek a fájdalmát, a keservét, a küszködését hallottam belőle. Akkor, amikor láttam a Radnótiban, egy-két évtizeddel ezelőtt, akkor a műfaja is egy kicsit fiatalosabb volt és akkor nem jutott ez eszembe, ezért örülök, hogy most megnéztem.

A Szabad-ötletek jegyzéke című előadást, a nagy érdeklődésre tekintettel februárban is bemutatja a Weöres Sándor Színház.