Hírek

Duatlon és mezeifutó sikerek

2011. október 25., 17:07

Határozottan jól szerepeltek a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói az elmúlt hetekben. Mind a duatlon, mind pedig a mezeifutó versenyeken érmes helyezéseket értek el.

Duatlon és mezeifutó sikerek

Szekszárdon rendezték meg a NSI Duatlon Utánpótlás Olimpia Országos Döntőjét. A szombathelyi Kívés Bendegúz az ifik mezőnyében állt rajthoz és taktikus versenyzéssel végzett az élen a 3 km futásból, 12 km kerékpározásból, végül pedig 1,5 km futásból álló erőfelmérőn.

Kívés Bendegúz versenyző, SZOESE
Az utolsó futásnak sikerült a 4. helyről indulni a depóból. Az elejétől a végéig keményen kellett futni, hogy sikerüljön a győzelem, de sikerült.

A vasi megyeszékhelyen volt a Megoldás Kupa Országos Mezeifutó  Versenysorozat első állomása. A  viadal  egyetemi és főiskolai versenynek is számított.  A hazai színekben induló atléták közül  Czindrity Attila szerepelt a legobban:  mindhárom éremből begyűjtött egyet.

Czindrity Attila versenyző, SZOESE
A versennyel teljes mértékben elégedett  voltam. A cél az első ötbe kerülés volt abszolútban. Ez úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült, mivel 3. lettem. A csapat is jól szerepelt mind a mezei, mind pedig a főiskolai bajnokságban.

A Szombathelyi Egyetemi SE versenyzőire sűrű program vár a közel jövőben. Először Szekszárdon, majd Budapesten, végül pedig Szentendrén állnak  rajthoz.

Kívés István edző, SZOESE
Maga a rendezvény amit csináltunk, nagyon jól sikerült. A tanítványaim a felkészülésnek abban a szakaszában vannak,  hogy a mezeifutó országos bajnokságon legyenek csúcsformában. Sok tehetséges gyerek van a csapatomban lányok és fiúk. Az említett két fiú, akik itt szerepeltek,  a zázlóshajói a csapatnak.

A vasi atléták a hideg, esős időjárás ellenére is keményen edzenek. Megpróbálják átmenteni remek formájukat  a következő versenyekre  is.