Hírek

Drámai csatában bukta el a magyar férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi EB szereplést

2012. szeptember 10., 17:26

Egy utolsó pillanatokban kapott kosárral 81:79 arányban kikapott a horvátoktól a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton az Aréna Savariában. Rátgéber László együttese ezzel a vereségével végleg elveszítette az esélyét arra, hogy kijusson a 2013-as szlovéniai Európa-bajnokságra.

Drámai csatában bukta el a magyar férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi EB szereplést

Több mint 2 ezer néző előtt fogadta az Aréna Savariában Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar férfi kosárlabda-válogatott a világ élvonalába tartozó horvát együttest. Meglepetésre az első félidőben remekül tartotta magát Rátgéber László szövetségi kapitány csapata: Lóránt Péterék végig ott lihegtek a vendégek nyakában. A nagyszünetet jelző dudaszó pillanatában is csak 34:32-re vezettek a vendégek. A térfélcserét követően alaposan elkapta a fonalat a horvátok mesterlövésze, Bojan Bogdanovics, aki sorozatban célba juttatott  tripláival jelentős előnyt szerzett csapatának. Ennek ellenére a  derbi végjátéka szorosan alakult, csupán egyetlen találat döntött a vendégek javára. Így a magyar válogatott harmadik olyan mérkőzését is elveszítette, amelyen egészen a hajráig győzelmi esélye is volt.

Fodor Márton kosárlabdázó
"A bosszantó az, hogy a harmadik olyan meccset veszítjük el, amikor éles végjáték van. Ha a háromból egy vagy kettő meglenne, akkor nem arról beszélnénk, hogy mi lesz vagy hogy lesz, hanem arról, hogy akkor készüljünk az Európa-bajnokságra. Ez mindenképpen bosszantó és csalódást érzek."

A magyar válogatott a 81:79-es veresége ellenére emelt fővel jöhetett le a pályáról. A csapat bebizonyította, hogy az osztrákok elleni súlyos fiaskó csak kisiklás volt, és van tartása az együttesnek.

Rátgéber László szövetségi kapitány
"Azért hosszú az út a játékossá  és a csapattá válásig. Arról amiről beszélt beszéltem nekik, hogy a győzelem és a vereség a sportban múlandó és rövid távú. Az önmagad legyőzése, az örökös. Ebben lehetnek a srácok ma büszkék önmagukra."

A magyar válogatott számára a horvátok elleni vereség azt jelenti, hogy már matematikai esélye sincs a továbbjutásra. Azaz a még hátralévő Ciprus elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos, hogy a 2013-as szlovéniai Európa-bajnokságot a mieink nélkül rendezik.