Hírek

Drámafesztivál az OMK-ban

2012. április 19., 20:01

Angol nyelvű produkciókkal léptek színpadra az általános iskolás csapatok az idei Drámafesztiválon, amit az Oladi Általános Művelődési Központban tartottak. Az eseményt immár 10 éve a Nyugat Magyarországi Egyetem Regionális Angoltanári Információs Központja szervezi, idén a Simon István Utcai Általános Iskola a Teleki Blanka Középiskola segítségével. Az előadott műsorszámhoz nem volt műfaji megkötés.

Drámafesztivál az OMK-ban

"Who are you? What are you doing here?"

Angol nyelvű produkciókkal szerepeltek a gyerekek a mai Drámafesztiválon. Volt olyan csapat is, akik a műsorszámukban angol dalt is előadtak.

Kovács Pál - tanuló, Simon István utcai-iskola
"-Volt tavaly a könyvünkben egy kis dalocska, annak most a refrénjét átváltoztattuk egy kicsit, hogy illjen a meséhez, és azt kellett elénekelni.
- Énekelnél egy részletet belőle?
- Bees make honey.."

Itt az iskolában már elsőtől fogva sokat használják a gyerekek a nyelvet.

Erhardtné Kovács Georgina angol nyelvi munkaközösség-vezető, Simon István utcai-iskola
"A legfontosoabbnak azt tartjuk, hogy tudják használni a nyelvet, és ne alakuljanak ki bennük gátlások. Ha valaki később vagy esetleg felnőttkorban kezdi el a nyelvet, akkor nagyon gyakori, hogy nem mer megszólalni, esetleg fél, nem tudja úgy kiejteni a szavakat."

"I try to catch the cat."

A versenyre a megyén kívülről is érkeztek tanulók. Összesen körülbelül 200 gyerek szerepelt az eseményen.

Wágner Anikó, vezető, Nyugat Magyarországi Egyetem Regionális Angoltanári Információs Központ
"A csapatok teljesen változó létszámban vannak. Van, ahol 20-an is vannak egyszerre a színpadon. És van, aki egyénileg  szerepel, például egy verssel. Tehát vannak versek, jelenetek, énekek, nagyon vegyes a kép."

A 10 éve indult Drámafesztiválon előadott produkciók az évek során sokat fejlődtek a szervezők szerint. A gyerekek határozottan, hangosan, jól érthetően adták elő az angol nyelvű műsorszámokat.