Hírek

Dr. Puskás Tivadar és Kovács Ferenc válaszlevele - Sajtóközlemény

2010. december 03., 10:25
Meglepve olvastuk dr. Ipkovich György szocialista országgyűlési képviselő és dr. Horváth Attila, az MSZP Szombathelyi Szervezetének elnöke által aláírt nyílt levelet.

Az elmúlt nyolc évben országunkat irányító szocialista-liberális kormány megszorító csomagjai mindenki előtt jól ismert módon sokszor hozták kilátástalan helyzetbe egészségügyi intézményeinket, így a megyei Markusovszky Kórházat is. Örömmel tölt el minket ugyanakkor, hogy ellenzékben megyénk szocialista politikusai már elkezdtek aggódni a Vas megyei kórházért, és az ott dolgozókért. Nyílt levelükben megfogalmazott vádak azonban másról nem tanúskodnak, mint tájékozatlanságról és arról, hogy még a napi sajtóeseményeket sem követik.

Vas Megye Önkormányzata és vezetése – ahogy az elmúlt nyolc évben – most is kiáll megyei kórházáért. Szombathely város vezetésével pedig megkezdte a tárgyalásokat a kórház székhelyének Szombathelyre való visszahelyezéséről.

Mindent megteszünk azért, hogy továbbra is hosszútávon stabil munkahelyeket teremtsünk a Markusovszky Kórházban, ezt fogja szolgálni az a 10 milliárd forintos beruházás is, melynek előkészületeit 2011 elején megkezdjük.


Szombathely, 2010. december 2.


Dr. Puskás Tivadar    Szombathely MJV polgármestere   

Kovács Ferenc Vas Megyei Közgyűlés elnöke