Hírek

Dr. Huszár Lilla vezeti január 1-től a Vas Megyei Intézményfenntartó Központot

2012. január 11., 16:05

Ennek a szervezetnek az irányítása alatt működnek tovább a korábban megyei fenntartásban lévő oktatási, kulturális, szociális és gyermekvédelmi intézmények. Az új vezető ma mutatkozott be a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón. Itt elhangzott: jövő év január 1-től kezdik meg működésüket a járások és járási kormányhivatalok. A cél, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz közel is el tudjanak bizonyos ügyeket intézni. A terveket a kormány.hu oldalon lehet megismerni, elolvasni, sőt véleményezni is, egészen január 20-ig.

Dr. Huszár Lilla vezeti január 1-től a Vas Megyei Intézményfenntartó Központot

Az MMIK a megye egyik legjelentősebb kulturális intézménye. Január 1-től már nem a megyei önkormányzat a fenntartója, ahogy a Képtárnak, vagy a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának sem. Ezt a szerepet a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vette át. Az intézményekkel kapcsolatos szakmai munkát, irányítást továbbra is a megyei önkormányzattól átvett köztisztviselők és közalkalmazottak segítik, hangzott el egy sajtótájékoztatón.

Dr. Huszár Lilla, vezető, Vas Megyei Intézményfenntartó Központ
25 intézményt vettünk át. szociális, oktatási, gyermekvédelmi intézményeket és közművelődáési intézményeket. Ez megközelítőleg 1260 fő közalkalamzot foglalkoztatást jelenti.

2013. január 1-én kezdik meg működésüket hazánkban a járások és a járási kormányhivatalok. A tervek szerint Vas megyében 7 járást alakítanak ki, mondta Harangozó Bertalan. Valamennyi államigazgatási hatáskör, amely ma még a jegyzőkhöz tartozik, az új szervezethez kerül át.

Harangozó Bertalan, kormánymegbízott
Ilyenek a jelenben is működő okmányirodák, amelyekben az állami hatáskörbe tartozó olyan közhiteles okmányoknak a kiadása folyik, amelyek ma a Polgármesteri Hivatalok hatáskörébe tartoznak. Útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány.

A járási rendszerről szóló terveket bárki elolvashatja a kormany.hu oldalon. Egészen január 20-ig várják az ezzel kapcsolatos állampolgári észrevételeket.