Hírek

Dr. Czeglédy Csaba sajtóközleménye

2010. szeptember 20., 12:00

2010-ben a Rehab-Team által fővállalkozóként végzett intézményi felújításnál fizettek 30%-os előleget az alvállalkozóknak.

Polgármester úr az elmúlt hét csütörtökén elrendelte a vizsgálatot az oktatási és szociális intézmények 2009/2010. évi felújítása kapcsán. Mint az ágazatért felelős alpolgármestert, engem kért fel a vizsgálat összefogására, a teljes dokumentáció (jelentések, kimutatások, szerződések) összegyűjtésére.
Polgármester úr kérésének megfelelően a napokban részletes sajtótájékoztatót tartok a tények és adatok tükrében az ügyről, hiszen – sajnálatos módon - komoly helyi és országos érdeklődést váltott ki ez a kérdés. Többfajta híresztelés és egymásnak ellentmondó információ is felmerült, amiket tisztázni kell.
Egy fontos kérdésben azonban már most tájékoztatóm a sajtót: A múlt hét csütörtökön közzétett Savaria Rehab Team közleményében leírtakkal ellentétben, ahol azt írják:
„A társaság a megkötött szerződései alapján a tulajdonos önkormányzattól, vagy bármely más megrendelőjétől előleget nem vesz át, a hangfelvételen hallható előlegezési gyakorlat a társaság működésére nem jellemző, ilyenre a megkötött szerződések végrehajtása során még egy esetben sem került sor. A társaság a szerződések szerinti díjazást minden esetben a teljesítés igazolását követően kapta meg.” pénteken a Savaria Rehab Teamet képviselő ügyvezető írásos nyilatkozata szerint 2010 évben az összes  Rehab Team  által fővállalkozóként végzett intézményi felújításnál fizettek 30%-os  előleget az alvállalkozóknak.

Dr. Czeglédy Csaba 

Szombathely, 2010.09.20.