Hírek

Dobó SE érmek és világcsúcsok

2013. június 28., 18:45

Gyurátz Réka új világcsúccsal, 76 méter 4 centiméterrel  nyerte meg az atlétikai ifjúsági országos bajnokság női kalapácsvető számát. A Dobó SE másik kitűnősége, Völgyi Helga is a régi rekordnál  nagyobbat dobott és a második helyen végzett.

Dobó SE érmek és világcsúcsok

A Zalaegerszegen megrendezett atlétikai ifjúsági országos bajnokság előtt Völgyi Helga tartotta a korosztály női kalapácsvetésének  világcsúcsát 73 méter 62 centiméterrel. A zalai versenyen ezt Gyurátz Réka több mint két méterrel múlta felül és 76 méter 4 centiméterrel új rekordot állított fel.

Gyurátz Réka atléta, Dobó SE
“Szerintem a határ a csillagos ég is lehet, hiszen a 3 kilós szerrel bármeddig dobhatunk. Itt csak a technikának kell javulnia.”

Az ifjúsági ob-n Völgyi Helga is túldobta az érvényes világrekordot, ám 74 méter 38 centiméteres teljesítménye ezúttal csak az ezüstéremhez volt elegendő.

Völgyi Helga atléta, Dobó SE
“Úgy gondolom, hogy ez a bajnokság most nem sikerült a legjobban, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. De elégedett vagyok az eredményemmel, mert utolsóra új egyéni csúcsot dobtam. A régi világcsúcsnál ez jobb, de a Réka a 3. sorozatban nagyobbat dobott és azt már nem tudtam überelni.”

A zalaegerszegi viadalon Halász Bence kalapácsvetésben és diszkoszvetésben is óriási fölénnyel nyert. Mindkét szerrel több mint 10 méterrel előzte meg a második helyezettet.

Halász Bence atléta, Dobó SE
“Ez jó is és rossz is. Abban az értelemben jó, hogy az ember nyugodtan tud versenyezni, de abban az értelemben viszont rossz, hogy várják tőle a jó eredményt. És ha ezt nem tudja nyújtani, az kicsit zavaró lehet. A lelkének rossz, ha nem sikerül.”

A Dobó SE három kitűnősége összesen kilenc érmet hozott haza a zalaegerszegi ifjúsági országos bajnokságról. Így egyértelműen önbizalommal telve utaznak majd ki július 9-én Donyeckbe, ahol a korosztály atlétikai világbajnokságán lépnek majd dobókörbe.