Hírek

Díjugrató verseny volt Vasszécsenyben

2011. augusztus 17., 16:23

Remek időben, nagy érdeklődés mellett rendeztek díjugrató versenyt  Vasszécsenyben. A viadalon legjobban szereplő lovasok a megyei döntőbe jutottak.

Díjugrató verseny volt Vasszécsenyben

Vép és Körmend után Vasszécseny adott otthont a megyei díjugrató bajnokság soros  fordulójának. A remek időnek és az ideális körülményeknek köszönhetően 6 kategóriában 83 lovas pattant nyeregbe.   

Fábián Zoltán rendező, Vasszécseny
Úgy veszem észre, hogy az utóbbi években eléggé fellendült ez a dolog, egyre több kezdő lovast látni. Pár évvel ezelőtt a kezdő lovas bajnokságot szinte meg sem lehetett rendezni, mert 2-3 induló volt. Most itt nálunk 15  fölött voltak a kezdő lovas kategóriában.


A többnyire amatőr lovasoknak kategóriától függően 90 és 120 centiméter közötti akadályokkal kellett megküzdeniük. Annak ellenére, hogy a  pályát 10 gát alkotta, nagyon sok volt a hibátlan produkció. Ráadásul a hölgyek vitték a prímet.

Magyar Balázs versenyző, Vasszécseny
Nagyon sok lovas van itt Vas megyében, de most a lányok vannak előnyben, a fiúk egy kicsit háttérbe szorultak. Nagyon sok fiatal lány lovas van most.

A kiírás értelmében a Vasszécsenyben megtartott versenyen kívül még három fordulót rendeznek a megyei döntőt megelőzően. A fináléban csak azok szerepelhetnek majd, akik az előcsatározások során kvalifikálják magukat a mindent eldöntő záróviadalra.