Hírek

Csercsics ötödik a junior VB-n

2011. augusztus 03., 17:26

Folytatta idei  jó szereplését Csercsics Richárd. A Haladás VSE 120 kilogrammos birkózója ezúttal a Bukarestben rendezett junior világbajnokságon ért el igen értékes ötödik helyezést.

Csercsics ötödik a junior VB-n

Akárcsak a júniusi szabadfogású junior Európa-bajnokságon, a vb-n is két birkózóval képviseltette magát a Haladás VSE. Ezúttal is a 74 kilogrammos Molnár Bálint, valamint a 120 kilós Csercsics Richárd lépett szőnyegre. Bukarestben azonban csak utóbbi végzett pontszerző helyen.

Veréb István vezetőedző, Haladás VSE
Magasabb szint,  egy szóval az a legjobb  kifejezés erre. Sokat kell dolgozni. Meg is tesszük, meg idáig is megtettük. Én azt mondom, hogy ha jól alakul, megkapjuk azt a támogatást, ami ehhez szükséges, akkor nagyon komoly eredményeket fognak még elérni ezek a fiúk.

A világbajnokságon Molnár Bálintnak csak egy mérkőzés jutott, ugyanis rögtön az első meccsén kikapott az indiai Dipaktól és kiesett. Csercsics Richárd ugyan bemutatkozásként alulmaradt grúz ellenfelével szemben, de később a vigaszágon remekelt és egészen a bronzcsatáig menetelt. Ott viszont kikapott az ukrán Kushovtól.

Csercsics Richárd birkózó, Haladás VSE
A grúz jóval kisebb volt nálam, ő verhető lett volna főhként így az első meccsen. Úgy hogy ha igazából azt a meccset tudom hozni, akkor lehet, hogy egy döntő is belefért volna. A másik ágon viszont biztosra veszem, hogy érmes lettem volna, az sokkal könnyebb volt.

A kimerítő szezon után egy kis pihenőt kapnak a Haladás kiválóságai, aztán ismét megkezdődik a munka Csercsics Richárdék számára, ám már nem a juniorok, hanem a felnőttek között.