Hírek

"Családom és életem története" - Pozsonyi József könyve

2011. november 16., 23:10

A Vas Megyei Sportigazgatóságon megtartott ünnepség keretében mutatták be Pozsonyi József művét. A szerző 135 év történéseit  meséli el, természetesen "sportos szemüvegen" keresztül nézve.

Családom és életem története - Pozsonyi József könyve

Az idén 75 esztendős Pozsonyi József életében meghatározó szerepet játszott a sport, ami nem meglepő, ugyanis már gyermekkorában a szülei is ebbe az irányba terelgették. Egészen pontosan a tenisz felé. Így aztán a gyermekből először teniszező, később edző, végül pedig sportvezető lett.

Pozsonyi József
A gyűrődéseket el tudtam viselni, mert olyan sportalapokon nevelkedtem. A szervezetem ellenálló volt a különféle stresszek ellen. Meghatározó volt negyvenéves munkámban is a sport.

Pozsonyi József 16 esztendőn át töltötte be a Vas Megyei Tenisz Szövetség elnöki tisztét, melyről 2006-ban szívbetegsége miatt mondott le: kishíján a teniszpályán érte a halál. A sportvezető munkájának elismeréséül a sportág legmagasabb állami kitüntetését is megkapta. Élete történeténetéről közel 200 oldalon szól az író. A könyvet Gadányi Károly ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

"Érték, amit Pozsonyi József alkotott, összegyűjtött. Az most már nem csak az övé. Eddig az övé volt. Most már nem csak az övé, most már közös. Most már a miénk is, az olvasóké is."

A több száz korabeli fotót is tartalmazó könyvet korlátozott példányszámban adták ki. Kereskedelmi forgalomba nem kerül, ugyanis a szerző célja nem a közönség siker, hanem a példamutatás a feltörekvő, sportolni szerető nemzedék számára.