MNB - 2
MNB

Hírek

Családi napot tartottak az Írottkőnél

2013. szeptember 17., 11:28

Találkozzunk az Írottkőnél címmel hirdetett programot az Írottkő Natúrparkért Egyesület a hét végére. A szervezők családi napra hívták az érdeklődőket a Dunántúl legmagasabb pontjára, hogy megszerettessék a túrázást, és megismertessék a Kőszegi hegység szépségeit.

Családi napot tartottak az Írottkőnél

A Kőszegi Tornyosok zenével várták az Írottkőre a szélrózsa minden irányából érkező túrázókat vasárnap.

Bozzai Judit
Rendszeresen túrázunk, olyanannyira, hogy elhatároztuk, az országos KÉK Túra útvonalát is végigjárjuk. Miután kezdőpont az Írottkő, ezért ma itt fogjuk az első pecsétet a füzetünkben elhelyezni.

A városból ingyenes buszjárat közlekedett a hegyre, de az utolsó 2 km-t mindenkinek gyalog kellett megtenni.

Horváth Szimonetta
Még kétszer ennyit lehetne gyalogolni, és akkor elfáradok.

Szimonetta társaival együtt Szombathelyről érkezett a kilátóhoz.

Hertelendiné Varró Ágnes
Tudor Alapítvány a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeket támogatja. Az egyik programunk az, hogy a túrázást megkedveltessük a gyerekekkel, ill. a családokkal. Ilyen program keretében hajtottuk végre ezt a komoly megpróbáltatást.

A túrázás megszerettetése volt a szervezők célja is a Találkozzunk az Írottkőnél elnevezésű programmal. Szombaton a profi sportolók tettek meg 56 km-t a környéken a II. Igen Sportnap keretében. A vasárnap pedig a családoké volt.

Ávár Alíz szervező, Írottkő Natúrparkért Egyesület
Elsősorban családokat és túrázókat vártunk. Olyanokat, akiknek a tegnapi Igen Sportnapon nem volt lehetőségük részt venni.

A fáradt vándorokat a szervezők a natúrpark ízeivel is elkápráztatták. A Dunántúl legmagasabb pontja ismert kirándulóhely, mégis sokan most először jártak itt.