Hírek

Civil programajánló

2017. október 03., 17:34

Jubiláló szervezetek, városrészi klubok és segítő alapítványok képviseltették magukat a legutóbbi sajtóreggelin, ahol őszi programjaikat ajánlották a civilek.

Civil programajánló

Több jubiláló szervezet ajánlotta a sajtó figyelmébe közelgő programját a legutóbbi civil sajtóreggelin. 25 éve végzi munkáját a haldoklókat kísérő szakembereket tömörítő alapítvány, amely az országban másodikként jött létre ilyen profillal. A társaság október 15-én a Weöres Sándor Színházban tartja emlékülését és jótékonysági gáláját. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a szervezet tevékenységére, amelyet bárki ingyen igénybe vehet, ha szüksége van rá.

Németh Edit - koordinátor, Szombathelyi Hospice Alapítvány
“Azoknak a daganatos betegeknek próbálunk segíteni, akik az aktív onkológiai kezeléseken túlvannak, szeretnének az otthonukban maradni. Az alapítványunk legfőbb célja, hogy a daganatos betegeknek az életminősége az megfelelő legyen. Tehát a testi ellátáson kívül nagyon nagy figyelmet fordítunk a betegeknek a lelki, pszichés, szociális és spirituális szükségleteire is.”

Jövő vasárnapi rendezvényükre minden érdeklődőt: érintett hozzátartozókat, egykori munkatársakat és egyészségügyi dolgozókat is várnak.

Ugyancsak negyedszázados múltja van a szombathelyi gombász klubnak, amely egyhetes rendezvénysorozattal - előadásokkal, élőgomba-kiállítással, kóstolókkal - ünnepel október 16-ától a Berzsenyi könyvtárban. A sajtóreggelin a vasi erdők őszi termését is bemutatták, külön kiemelve a mérgező fajtákat, amelyekből gyakran keveredik egy-egy a tapasztalt túrázók kosarába is.

Kalauz József - alapító tag, Szombathelyi Gomba- és Gyógynövénygyűjtő Klub
“Ezzel nagyon vigyázni kell. A legjobb, és szerintem az országnak nagyon kevés ilyen ingyenes szolgáltatása van, a piacokon, különböző helyeken, ahol meg lehet találni a gomba szakellenőröket. Mindenki a saját érdekében vigye el, mivel ingyenes, tehát semmi mást, csak a saját idejét kell rászánni arra, hogy életben maradjon.”

Őszi szülőklubját ajánlotta a Pontmás Alapítvány képviselője: szombatonként előadásokra és közös gondolkodásra várják az autizmussal élő gyerekek szüleit az Aranyhíd iskolába. Több programmal készül a közeljövőben az Oladi Városrészért Egyesület is, valamint ismertető hangzott el a gencsapáti szüretről is.