MNB - 2
MNB

Hírek

Cigány szervezetek fejlesztése és hálózatba szervezése

2011. augusztus 12., 13:12

Fórumot tartottak Vasszécsenyben az uniós program megvalósításával kapcsolatban. A projekt célja a roma civil szervezetek összefogása, a hatékonyabb érdekérvényesítés és az integráció gyorsítása. A hálózatnak 15 vasi résztvevője van, köztük sárvári és celldömölki roma szervezetek is.

Cigány szervezetek fejlesztése és hálózatba szervezése

Az uniós program 58 millió forintból valósul meg, célja a cigány szervezetek fejlesztése és hálózatba szervezése. A nyugat-dunántúli régióból 40 tagegyesület kérte felvételét. Vasváron nyílt egy regionális iroda, ahol segítséget kérhetnek a civil vezetők. A hálózat egyik célja a pályázati források felkutatása.  

A civil szervezetek elnökei a program keretében képzésen vettek részt, ahol hatékony kommunikációt, számítógépkezelést, pályázatírást, rendezvényszervezést tanultak. Az egyesületek összefogásával, a képviselet nélküli cigányok felkeresésével a romák  társadalomba való beilleszkedését kívánják gyorsítani.

Elsőként itt a Nyugat-Dunántúlon zárultak le a képzések: a tapasztalatok pozitívak, több új roma szervezet is alakult már ennek hatására a régióban. A program jövőre fejeződik be.