Hírek

Buszmegállót szeretnének

2011. március 02., 16:36

A lakók buszmegállót szeretnének a Hermann iskolával szembe, azt mondják, a mostani helyzet balesetveszélyes. A diákok ugyanis gyakran az úttesten közlekednek, hogy a közeli megállóig eljussanak.

Buszmegállót szeretnének

Oladon nem ez az egyetlen, a tömegközelekedéssel kapcsolatos probléma. Az Aranypatak-lakóparkban nincs buszközlekedés, pedig az itt élők szerint szükség lenne rá. Így könnyebben jutnának el iskolába és dolgozni is.

Néhány héttel ezelőtt lakossági fórumon sorolták problémáikat az oladi városrész lakói. Akkor az is elhangzott, hogy az oladi körforgalomtól kifelé már nem közlekednek helyijáratos buszok, pedig sokan élnek az  Aranypatak lakóparkban és annak környékén. Akik itt laknak azt mondják, az iskolába- és a munkájáráshoz is nagy szükség lenne a járatokra.

Horváth Antalné
"Az én gyermekenek nagyon jó lenne, mert ő biciklivel járna, ha tudna, mert ilyen időben, télen ez nagyon nehéz. Az ember kénytelen autóval vinni, ami nem az igazi, a mai benzinárak mellett. Dolgozni is sokkal könnyebb lenne, főleg aki a város felé megy."


A Volán is vizsgálta már a lakók kérését. A tervek szerit az 5, 5H, és 25-ös, hétvégén pedig a 35-ös busz közlekedne a lakóövezet felé. Az elképzelések szerint hétköznap csúcsidőn kívül, azaz 8 és 12 óra között, valamint 17 órától üzemzárásig és hétvégén teljes üzemidőben közlekednének a buszok.

Derdák Miklós - forgalmi üzletágigazgató - Vasi Volán Zrt.
"A lakóövezet felé, mivel véleményünk szerint nem alkalmasak az utcák a buszközlekedésre, a kinti úton, a Zeli-major megállóhely létesítésével a két körfogalom között tudnánk járatot közlekedtetni."


Ám ez nem megoldás a munkába és iskolába indulóknak. És az sem szerencsés, mondták a lakók, hogy a Hermann iskola diákjai az úttesten, az autók között közlekednek a közeli megállóig. A város alpolgármestere szerint jogos az itt élők igénye és hamarosan megoldás születhet a problémákra.

Lazáry Viktor - alpolgármester
"Március-április környékén, amikor ez a menetrendváltozás a közgyűlés elé kerül, ott tud erről a közgyűlés dönteni. Én remélem, hogy olyan döntés születik, ami lehetőséget ad a buszjáratok elindítására."

Amennyiben a közgyűléstől is zöld utat kap a tervezet, akkor akár még idén megépülhet az új megálló és közlekedhetnek járatok az Aranypatak lakópark felé.